Smiley, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, si Pavel Bartos vor prezenta un moment special din cadrul Galei UNICEF - Camera Deputatilor: Licitatia de Papusi. Designeri romani celebri s-au alaturat luptei impotriva violentei asupra copiilor si au creat papusi deosebite. Astfel, invitatii la Gala pot sustine la randul lor aceasta cauza si pot licita pentru Isabella – creata de designerul Lena Criveanu; Iona – Elena Perseil; Ambrette – Maria Lucia Hohan; Sofia – Edita Lupea, Liuba – Irina Marinescu, Plum Fairy – Dollflowers, designed by Eli Roman & Andreea Rosianu; Papusa cu Rochie Rosie realizata de Parlor prin sprijinul Molecule F si Dare realizata de designerul Silvia Serban. Marita este realizata de Veronica Tanase, o fetita din judetul Prahova. 

Maxim Vengerov, unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii, numit adesea cel mai bun violonist in viata, sprijina lupta impotriva violentei asupra copilului si va sustine un concert extraordinar in cadrul Galei. Maxim Vengerov este Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, fiind primul cantaret de muzica clasica care a primit aceasta titulatura (in 1997). 

Gala de Informare si Strangere de Fonduri este parte a campaniei “Violenta verbala raneste”, derulata de UNICEF in perioada octombrie 2014 – iunie 2015. Evenimentul va reuni reprezentanti ai Guvernului si ai Parlamentului Romaniei, ai mediului diplomatic si de afaceri, personalitati publice, artisti, jurnalisti, precum si persoane fizice care doresc sa sustina proiectele UNICEF in beneficiul copiilor vulnerabili.  

UNICEF lucreaza impreuna cu autoritati centrale si locale, ONG-uri si alti parteneri pentru a dezvolta si implementa modele eficiente inclusiv din punct de vedere al costurilor pentru a preveni violenta, pentru a imbunatati cadrul legal si pentru a influenta normele sociale. Fondurile stranse in urma Galei vor sustine eforturile UNICEF ca fiecare comunitate din Romania sa aiba un asistent social, un asistent medical si o scoala prietenoasa care sa identifice cat mai repede cazurile de violenta impotriva copiilor si sa ofere sprijin. 
Holzindustrie Schweighofer, Raiffeisen BANK, Enel, Siemens si Carrefour sunt companiile ce au raspuns deja pozitiv apelului nostru de combatere a violentei verbale impotriva copiilor. Multumim pentru sprijin ArCuB.
 

***
Despre UNICEF Romania
UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF lucreaza  impreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor.  UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatiilor, fundatiilor si a guvernelor.