Cei peste 230 inotatori din competitia de strangere de fonduri prin inot,  Swimathon Bucuresti  2015, au parcurs impreuna 2399 de lungimi de bazin, echivalentul a aproape 120 de kilometri. Cel mai mare numar de lungimi de bazin inotate a fost de 84 de lungimi, parcurse de echipa Aqua Swim – Bucharest Sport Club, pentru Asociatia Music Camp International.
 
Cea mai mare parte a sumelor stranse provine de la donatori individuali, dar si companiile au contribuit cu generozitate la strangerea acestui fond. Cea mai mare donatie oferita de un individ a fost de 1000 de lei, in vreme ce donatia medie a unui individ a fost de 145 de lei.
 
Platforma Swimathon (www.swimathonbucuresti.ro) ramane deschisa pentru donatii pentru cele 16 de proiecte pana pe 5 august.
 
La Swimathon Bucuresti au inotat si persoane publice, precum:
- Carmen Bunaciu si Anca Patrascoiu, medaliate olimpice la natatie, pentru Scoala de Valori
- Irina Marinescu si Adelina Ivan, creatoare de moda, pentru Asociatia Invingem autismul
- Mihai Gainusa si George Vintila (oameni de radio), Vladimir Draghia (actor), Cosmin Alexandru si Paul Olteanu (ambii consultanti de management),  pentru Asociatia MagiCAMP
- Ambasadorii  echipelor Asociatiei Unu si Unu sunt Tily Niculae (actrita) si Dana Rogoz (actrita)
- Pentru Fundatia Make-a-wish Romania a inotat Virgil Stanescu, Presedintele Clubului de baschet Steaua.
 
Sponsorii Swimathon Bucuresti 2015 
Compania Porsche Romania este sponsorul principal al editiei a treia Swimathon Bucuresti. Compania sustine cu o echipa proprie de angajati proiectul Make-a-wish, si mai ales pe Alin, un baietel care sufera de Medula Blasto de Fosa Cerebrala Posterioara si care isi doreste sa devina un super erou (Sportacus), ca sa salveze alti copii si sa poata sa faca sport din nou. 
 
Banca Comerciala Romana (BCR) sustine proiectul  Joaca la greu!, al Asociatiei MagiCAMP, care strange bani pentru o tabara destinata copiilor cu afectiuni oncologice. Angajatii BCR pot sustine proiectul MagiCAMP si pe Bursa Binelui, singura platforma online unde donatiile sunt necomisionate, incurajand astfel si donatorii care vor sa participe cu sume mici. 
 
Orange Romania este pentru al doilea an consecutiv sponsor al evenimentului, iar echipa formata din angajatii companiei a hotarat sa inoate pentru proiectul Scoala pentru toti copiii, sustinut de Asociatia Invingem Autismul. Anul trecut, echipa Orange a contribuit la strangerea de fonduri pentru un nou centru de zi pentru copiii care sufera de autism, iar anul acesta, cu ajutorul resurselor mobilizate, vor sprijini integrarea scolara a unor copii cu autism. 
 
UniCredit Tiriak Bank sustine pentru al doilea an consecutiv Asociatia Invingem autismul. Echipa Cap Aurora din care fac parte si angajati ai bancii ( Anca Nuta -Director Identitate si Comunicare) si Maria Besnea - Sponsorship Senior Officer) inoata pentru integrarea in scoala a copiilor cu autism, posibila doar prin asistenta specializata oferita de terapeutii insotitori. 
 
Pe parcursul campaniei Swimathon 2015, cei peste 230 de inotatori au beneficiat de consultanta sportiva si de nutritie de la Cori Gramescu, fondator LadyFIT Gym, prima sala din Bucuresti dedicata in exclusivitate doamnelor si domnisoarelor. Antrenamentele de inot ale echipelor au fost sustinute de partenerul evenimentului, Club Moving, care ofera si abonamente echipelor castigatoare. Cei 15 copii care au inotat la Swimathon au primit cadouri caluti de mare textili, confectionati de Atelier Simplus special pentru acest eveniment.

Au prezentat evenimentu Sorin Badea si Petru Stratulat, realizatorii de radio ai emisiunii Sound of science, Gold FM.
 
***
Despre Swimathon Bucuresti
Swimathon este un mecanism prin care comunitatea se intalneste, interactioneaza si se implica sa stranga fonduri pentru proiectele pe care le considera relevante. Organizatiile sau grupurile de initiativa inscriu cauze din comunitatea locala, companiile si inotatorii aleg pentru ce se implica, iar sustinatorii doneaza pentru fiecare lungime de bazin inotata de favoritii lor.
 
Swimathon se desfasoara de sase ani in Romania prin fundatiile comunitare locale si a finantat pana acum peste 230 de proiecte cu mai mult de 1,3 milioane lei. In anul 2014, Swimathon are loc in sapte orase din tara.
 
Despre Fundatia Comunitara Bucuresti
Fundatia Comunitara Bucuresti colecteaza fonduri de la afaceri locale si persoane particulare, pentru a finanta proiecte care stimuleaza initiativa si aduc oamenii impreuna in comunitati. Fundatia Comunitara Bucuresti s-a infiintat in 2011 si este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte 11 fundatii comunitare din tara.
 
Swimathon Bucuresti. Lucrurile se misca. Daca faci valuri!
 
Pentru mai multe detalii:
Delia Grigoroiu, manager de comunicare
delia.grigoroiu@fundatiacomunitarabucuresti.ro
0749.951.753