“Copiii sunt mai mult sustinuti de parinti pana ajung la loturile mari, unde sunt ajutati de federatii, de Comitetul Olimpic. Pana acolo au mult de tras. Daca sunt sprijiniti in felul in care o face Fundatia Olimpica Romana, atunci acest lucru ii ambitioneaza mai mult sa mearga mai departe, sa treaca peste obstacole si sa ajunga acolo unde isi doresc”, a declarat Alina Dumitru, campioana olimpica la judo.

Paisprezece tineri sportivi au fost selectati, cu sprijinul federatiilor sportive, pentru a beneficia, timp de un an, de o bursa lunara in valoare de 300 de Lei. Sporturile practicate de tinerii bursieri sunt: gimnastica artistica, tenis, lupte, judo, scrima, natatie, patinaj artistic si dans sportiv.

„Am dorit sa ne implicam in acest parteneriat alaturi de Fundatia Olimpica Romana din dorinta de a sprijini pregatirea si, de ce nu, chiar viitorul unor copii care obtin performante reale, prin munca sustinuta. Prin intermediul Burselor de performanta Allianz-Tiriac reusim sa imbinam responsabilitatea fata de societatea in care ne desfasuram activitatea cu promovarea performantelor reale, doua valori importante pentru Allianz-Tiriac. Este vorba despre o responsabilitate pe care noi ne-am asumat-o pe termen lung, in directia sustinerii copiilor pe care ne dorim sa ii vedem in viitor pe cele mai inalte trepte ale podiumurilor de premiere”, explica Remi Vrignaud, CEO Allianz-Tiriac Asigurari. 

Tinerii selectati au un palmares bogat, castigand mai multe medalii de-a lungul activitatii sportive. Cristina Zoltan este dubla vicecampioana mondiala la lupte libere, la categoria cadeti si isi doreste ca in urmatorii ani sa castige cat mai multe medalii. David Odovanca, desi are doar 8 ani, este campion national la patinaj, la categoria copii. El isi imparte timpul intre cele doua mari pasiuni ale sale: patinajul si pianul. “Vreau sa fiu campion si la patinaj si la pian, dar pentru asta trebuie sa ma antrenez foarte mult si sa cant la pian foarte mult”, a povestit David. Antonia Duta s-a calificat pe locul I la Campionatele Nationale de gimnastica si a luat locul I la paralele si sarituri, locul al II-lea la individual compus si locul al III-lea la sol. Antonia isi doreste sa le calce pe urme marilor gimnaste ale Romaniei si sa devina campioana olimpica. 

Tinerii care vor beneficia de ”Bursele de performanta Allianz – Tiriac” provin atat din Bucuresti, cat si din alte orase ale tarii. ”Posibilitatile financiare nu ar trebui sa stea in calea performantei unor copii talentati si muncitori. Insa realitatea ma contrazice, asa ca prin acest proiect am vrut sa oferim un ajutor concret si sa tragem un semnal de alarma cu privire la viitorul tinerilor nostri sportivi, care trebuie, nu doar apreciati atunci cand obtin rezultate frumoase, ci si sustinuti”, a declarat Andreea Raducan, presedintele Fundatiei Olimpice Romane.
 
Cei 14 bursieri selectati sunt:  Antonia Duta si Daniela Trica (gimanstica artistica), Alexandra Petric si Radu Papoe (tenis), Daniela Fulga si Cristina Zoltan (lupte), Lorena Zhuang si Maria Petre (judo), Cerasela Dragan (scrima), Daniel Martin si Lucia Giurca (natatie), David Odovanca si Luiza Ilie (patinaj artistic), precum si Maria Mihalache (dans sportiv).

***
Fundatia Olimpica Romana este o organizatie non-profit, apolitica si non-guvernamentala, care sustine dezvoltarea tinerilor sportivi, promoveaza sportul si principiile unei vieti sanatoase si ofera sprijin sportivilor romani aflati in situatii deosebite de viata.  Spiritul si valorile olimpice reprezinta fundamentul Fundatiei Olimpice Romane. Principalele valori care ghideaza fundatia, atat in proiectele desfasurate, cat si prin partenerii cu care colaboreaza sunt respectul, excelenta si prietenia.

Allianz-Tiriac Asigurari este un partener de incredere in domeniul protectiei si planificarii financiare. Compania a fost in mod constant, in toti cei 20 de ani de existenta, un reper de calitate pe piata locala. Oferta companiei include o gama completa de solutii de asigurari generale si de viata pentru persoane fizice si companii. Allianz-Tiriac Asigurari este o companie membra a Grupului Allianz, furnizor de servicii financiare la nivel global pentru aproximativ 85 milioane de clienti din peste 70 de tari. Portofoliul de produse include o gama variata de produse de asigurari generale si de viata, ce se adreseaza clientilor persoane fizice sau companii. Grupul Allianz este cel mai mare asigurator pe segmentul asigurarilor generale la nivel global si in top 5 asiguratori pe segmentul asigurarilor de viata.