Fundația Special Olympics România, cu sprijinul PROFI, rețeaua de magazine de proximitate cu cea mai mare extindere geografică din România, organizează miercuri, 28 martie 2018, Campionatul Național de Tenis de Masă Special Olympics. Evenimentul se va desfășura la București, la Top Tenis Arena, în incinta Sema Park de pe Splaiul Independenței, nr. 319, în intervalul orar 10.00 – 14.00. Evenimentul va reuni 150 de tineri cu dizabilități intelectuale din 32 de şcoli şi asociaţii din 21 de judeţe ale ţării: Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, București, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș Vâlcea și Vaslui. 
 
„Prin organizarea Campionatului Național de Tenis de Masă dăm startul sezonului competiţional Special Olympics 2018. Această primă manifestare sportivă a generat un interes foarte mare şi un număr de înscrişi cu peste 50% peste ceea ce ne aşteptam. Anul trecut, am derulat antrenamente şi competiţii sportive în care am implicat peste 1.500 de tineri cu dizabilităţi intelectuale, scopul fiind acela de a le facilita integrarea în comunitatea din care fac parte, creşterea încrederii în sine prin sport şi menţinerea unui stil de viaţă sănătos”, a declarat Viorel Mocanu, Director Sportiv al Fundației Special Olympics Romania. 
 
Organizat sub sloganul „PROFI susține BRAVII sportivi Special Olympics”, Campionatul Național de Tenis de Masă este primul eveniment sportiv dintr-o serie de 7 organizate cu sprijinul PROFI, în cadrul proiectului „Performanță Socială prin Sport”. Evenimentul este susținut și de Fundația United Way Romania. În cadrul proiectului vor fi implicaţi în competiții sportive 940 de persoane cu dizabilități intelectuale, alături de 460 de mentori, voluntari, profesori și membri ai familiei. 
 
Partenerul tehnic al acestui evenimentului este Hervis Sports & Fashion. 
 
***
Despre Special Olympics International
Special Olympics este cea mai mare organizaţie sportivă din lume pentru copii şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale care organizează anual antrenamente şi competiţii sportive pentru 5,7 milioane de sportivi şi parteneri din 172 de ţări. În fiecare zi, are loc un eveniment sportiv Special Olympics, iar anual organizaţia derulează până la 100.000 de evenimente locale, naţionale şi internaţionale. Organizaţia şi acţiunile sale sunt recunoscute de Comietul Olimpic Internaţional. Special Olympics derulează Jocurile Olimpice Special Olympics de Vară şi de Iarnă, la fiecare doi ani. Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice Special Olympics va avea loc la Abu Dhabi, în martie 2019. 

Despre Special Olympics România
Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității. 

Despre Rețeaua de Magazine PROFI 
PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din țară și cu un ritm de creștere încă neegalat în România. În 2016 au fost deschise nu mai puțin de 134 de magazine, alte 195 s-au adaugat în 2017, astfel că  2018 a început cu peste 695 de magazine amplasate în 379 de localități din toate județele și municipiul București. . Dezvoltarea va continua și, în fiecare dintre anii care vin, urmează să se deschidă un număr de magazine cel puțin egal cu cel al inaugurărilor din anul precedent.
www.profi.ro l