Proiectul a fost finanțat de United Way România și implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA

Organizația Umanitară CONCORDIA și United Way România au derulat pe o perioadă de 12 luni proiectul „Servicii de ocupare – o șansă pentru reintegrarea socială!“, prin care tineri și adulți greu angajabili, din medii puternic dezavantajate social, au fost sprijiniți prin servicii de specialitate în integrarea lor socială și profesională. Este vorba despre persoane instituționalizate sau postinstituționalizate, din familii sărace, foști detinuți, pesoane fără adăpost, cu nivel redus de educație, fără calificări profesionale sau fără abilitățile necesare pentru găsirea unui loc de muncă. Proiectul a fost susținut cu o finanțare de 100.000 lei de către United Way România.

În funcție de nevoile identificate, aceștia au beneficiat de servicii pentru integrarea socio-profesională: servicii suport de bază (mâncare, îmbrăcăminte, cazare, produse de igienă), consiliere pshihologică și medicală, asistență socială, obținerea actelor de identitate sau necesare pentru angajare, servicii pentru dezvoltarea abilităților necesare pentru angajare, cursuri gratuite de calificare și recalificare profesională, consiliere și sprijin pentru identificarea unui loc de muncă și pregătirea pentru interviurile de angajare.

Astfel, în anul 2022, 169 de tineri și adulți au fost consiliați cu privire la identificarea și menținerea unui loc de muncă, dintre care 56 de persoane și-au găsit un loc de muncă, 36 de persoane au fost sprijinite cu un loc în apartamentele sociale din București, 24 de persoane au primit burse de integrare și locuire, 22 de persoane au participat la sesiuni de consiliere financiară, iar zece persoane au fost inscrise la cursuri de calificare.

Anul care s-a încheiat a fost încă o reușită și ne-a aratat faptul că astfel de proiecte reprezintă un real ajutor pentru tineri și ne bucură faptul că reușim să-i susținem în drumul lor spre independența și că le putem fi alături în etapa de integrare pe piață muncii. Cu sprijinul United Way și prin Serviciul de Job Coaching oferim sprijin personalizat fiecărui tânăr în funcție de nevoile și abilitățile lui. Consilierii vocationali le oferă tinerilor empowerment-ul și know-how-ul necesar identificării individuale de locuri de muncă.

Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a deschide noi drumuri tinerilor care întâmpină dificultăți în crearea unei stabilități pe plan social, prin continuarea parcursului școlar și identificarea unui loc de muncă potrivit.
” – Diana CERTAN, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA România.

Prin acest proiect am reușit să fac meditații și să iau examenul de Bacalaureat. Au fost momente când credeam că nu o să-l iau, dar am fost susținută și am reușit. Sunt recunoscătoare celor care m-au sprijint, mai ales doamnei Cristina Todirașcu de la Job Coaching pentru susținere și încredere. Acum sunt mai aproape de o carieră în domeniul artelor culinare, să urmez un curs de specialitate, ceea ce mă va ajuta să merg mai departe, să fiu mai aproape de visul meu.”, spune o tânără sprijinită prin proiectul „Servicii de ocupare – o șansă pentru reintegrarea socială!“.

Această informație a apărut cu sprijinul United Way România (UWRo). Opiniile exprimate aparțin autorului și nu reflectă neapărat opiniile UWRo.

***

Despre CONCORDIA România


CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, prin mobilizarea unei rețele extinse de parteneri din comunitate - ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari - să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 11.500 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.500 de donatori individuali, 40 de donatori majori și peste 100 de companii. Pentru mai multe informații accesați www.unitedway.ro.