25 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani din județul Vaslui, aflați în sistemul de protecție a copilului, participă la un program educațional - „R€sponsABIL” - dedicat dezvoltării independenței și responsabilității financiare în rândul tinerilor instituționalizați, cu scopul de a facilita integrarea lor socio-profesională. Programul este coordonat de Asociația The Social Incubator și susținut de compania KRUK România.
 
„În centrul tuturor activităților pe care le organizăm la Asociația The Social Incubator se află educația. Ea este cheia dezvoltării și integrării socio-profesionale a tinerilor, iar educația financiară, în particular, este esențială pentru dezvoltarea independenței lor pe termen lung. Așadar, suntem foarte mândri de programul pe care îl dezvoltăm alături de KRUK România, și avem toată încrederea că inițiativele dezvoltate prin acest parteneriat vor avea un impact semnificativ în viețile tinerilor vulnerabili.”, spune Adriana Preda, Director Executiv al Asociației The Social Incubator.
 
Programul se desfășoară în perioada martie-mai 2019 și constă într-o serie de activități de educație financiară susținute de către profesioniști în domeniu, vizite exploratorii la companii locale cu potențial de angajare, precum și în acordarea de sprijin concret pentru găsirea de locuri de muncă salarizate, prin activități de consiliere vocațională și dezvoltare de abilități interpersonale.
 
„Am decis să ne alăturăm programelor desfășurate de Asociația The Social Incubator din dorința de a ne oferi sprijinul pentru a putea transmite către mai mulți elevi și tineri, aflați pe drumul către viața independentă de adult, cunoștințele necesare pentru o abordare cumpătată a cheltuielilor. Voluntarii noștri sunt foarte nerăbdători să întâlnească tinerii în cadrul sesiunilor de educație financiară.”, spune Tomasz Ignaczak, Director General al KRUK România.
 
***
Despre Asociația The Social Incubator
Asociația The Social Incubator este o organizație non-profit, înființată în 2014 de către un grup de profesioniști și prieteni care au creat o platformă pentru inițiativele cu impact social semnificativ în viața persoanelor marginalizate din punct de vedere economic sau social (tineri din centre de plasament, femei în situații de risc, vârstnici). Misiunea organizației este integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în dificultate, prin ateliere de instruire și soluții de antreprenoriat inovative. Inițiativele organizației respectă patru principii directoare: impactul social este direct, sustenabil, scalabil la nivel național și obținut prin soluții noi, creative.

Despre KRUK România
KRUK România este membră a Grupului KRUK și a fost înființată în anul 2007. Grupul KRUK este liderul pieței de management al creanțelor din zona Europei Centrale, iar în România este, de asemenea, unul dintre liderii de piață. Grupul KRUK desfășoară în prezent operațiuni în 7 țări europene: Polonia, România, Cehia, Slovacia, Germania, Italia și Spania. Compania KRUK a fost listată pe Bursa de Valori Varșovia în anul 2011.