Anul 3 la Clubul de Mobilitate Urbană a început la fel ca cei de dinainte – cu misiunea de a crea un spațiu de socializare între nevăzători și persoanele tipice. Această interacțiune atrage atenția asupra fenomenului de (auto)izolare socială și oferă șansa de a conștientiza impactul și efectele acestuia. La începutul anului 2020, prin starea de urgență, acest context a devenit unul comun pentru întreaga comunitate iar schimbul de abilități de la club a luat direcția online pentru a continua să învățăm împreună cum să ne adaptăm unui oraș neprietenos și situației de față.
 
Atelierele și activitățile au început conform planului în octombrie 2019 cu subiecte care să ajute persoanele cu deficiențe de vedere să-și dezvolte diferite abilități ce fac parte din setul necesar unei vieți independente iar participanții tipici să experimenteze empatia. În jur de 150 de persoane au participat la ateliere de mobilitate clasică cu bastonul, utilizare PC prin tehnologie asistivă, design incluziv, gătit și ceramică pe nevăzute dar și activități de socializare precum seri de film accesibilizat sau sesiuni de jocuri audio. Când (auto)izolarea a devenit un context comun pentru nevăzători și tipici, clubul a fost adaptat pentru a funcționa într-o variantă online.
 
Tehnologia este un aliat important în drumul către o viață independentă iar prin latura asistivă, persoanele cu dizabilități vizuale au acces la diverse resurse, platforme online care au devenit de bază pentru întreaga comunitate. Varianta online a urmat două direcții principale -  la CMUTech s-au petrecut 26 de ore explorând tehnologia în cadrul unor cursuri de programare pentru nevăzători, iar pentru a le oferi asistență în utilizarea tehnologiei s-a lansat platforma help.amais.ro. Iar la CMUTalks s-au ținut, în total, 18 ore de discuții pe teme diverse, ghidate de specialiști în dezvoltare personală, angajare, jurnalism. Tot online s-a dezbătut designul incluziv cu studenții anului 4 de la Facultatea de Arhitectură de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București.
 
Abilitatea de adaptare a fost una dintre cele mai exersate și completează setul de abilități necesar unei vieți independente pentru nevăzători dar și pentru persoane tipice în egală măsură. Clubul este o inițiativă AMAis și se aliniază cu viziunea asociației - fiecare are responsabilitatea de a crea o societate incluzivă. Mai multe detalii despre proiect pewww.amais.ro/club și pagina de Facebook.
 
Atelierele seriei 3 au fost susținute de către Societe Generale European Business Services, centrul de servicii al Grupului International Societe Generale.
 
Această asociere vine ca urmare a strategiei de Citizenship a companiei Societe Generale European Business Services ce include integrarea și susținerea persoanelor cu dizabilități pentru a beneficia de o viață cât mai normală. Societe Generale European Business Services se implică activ în comunitățile din care face parte, susține multe cauze și colaborează cu mai multe asociații pentru a ajuta atât persoane din zone defavorizate, cât și persoane cu dizabilități.

***
Despre AMAIS:
ONG-ul își propune să crească empatia și conștientizarea față de grupurile vulnerabile, folosind mediul construit și tehnologia ca resurse principale. 
AMAis creează contexte de socializare între persoanele tipice și cele cu dizabilități. Facem acest lucru prin servicii de proiectare și consultanță bazate pe principiile designului incluziv și prin organizarea evenimentelor incluzive cu persoanele cu dizabilități și profesioniști din domenii cu impact asupra mobilității și independenței. 

Despre Societe Generale European Business Services:
Societe Generale European Business Services a fost fondată în 2011 ca centru de servicii pentru Grupul International Societe Generale, deservind 35 de țări pentru toate liniile de business majore. Compania oferă servicii profesionale de înaltă calitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, achiziții, resurse umane, IT și Know Your Custumer. 
 
În 2018 a obținut premiul „SSC Company of the Year” în cadrul Romanian Outsourcing and Share Services Awards Gala, iar în 2019 a obținut premiile „Employer of the Year” și „CSR initiative of the year”, în cadrul Business Service Forum organizat de către Outsourcing Today. În 2020, în cadrul ABSL Awards Gala, a primit premiul 1 Business Leader în categoria CSR, iar în cadrul Romanian CSR Awards, SG EBS a primit locul 3 în categoria Sănătate, cu proiectul BI Elias.