„Cum să fii om mare”, proiect implementat de Asociația The Social Incubator cu sprijinul B2Kapital, ajunge anul acesta la cea de-a treia ediție și vizează integrarea socială și profesională a 75 de tineri din medii de risc din județele Galați, Vaslui, Dolj, Olt și Vrancea.

Tinerii beneficiari vor fi implicați într-o experiență complexă de învățare, pe parcursul a 11 luni, în care vor participa la ateliere de educație non-formală privind gestionarea conflictelor, comunicarea și lucrul în echipă, vor lua parte la sesiuni de consiliere vocațională, vor beneficia de meditații pentru finalizarea studiilor, ajutor pentru obținerea unui loc de muncă și sprijin personalizat prin asigurarea de cursuri de formare profesională, echipamente și electronice, nevoi medicale punctuale și psihoterapie.

Punctul culminant al proiectului este reprezentat de tabăra de 5 zile organizată în București, la care vor participa 25 de tineri. Pentru cei mai mulți dintre ei, aceasta reprezintă o oportunitate unică, care le va modela evoluția.

Beneficiarii proiectului sunt tineri din categorii vulnerabile, aflați în sistemul de protecție a copilului.

„Noua ediție a proiectului Cum să fii om mare va schimba în bine viețile acestor tineri. Ne bucurăm de încrederea B2Kapital, care susține în continuare acest proiect de succes, care și-a dublat obiectivele la ediția de anul trecut. Doar cu un partener de durată, cum este B2Kapital, putem ajunge la mai mulți tineri, care vor fi oameni mari în curând și care au astfel șansa unui viitor demn prin muncă”, a declarat Adriana Preda, director executiv al Asociației The Social Incubator.

Anul trecut, proiectul „Cum să fii om mare”, aflat în 2022 la cea de-a doua ediție, a ajuns la 155 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 26 ani din județele Dolj, Olt, Vaslui, Buzău, Vrancea și Galați. Ei au participat la 30 de ateliere online și în format fizic, cu teme precum autocunoașterea, gestionarea bugetului, angajarea și cunoașterea profilului profesional, comunicarea și relaționarea. De asemenea, tinerii au beneficiat de sesiuni de mentorat și consiliere vocațională, au făcut meditații la materiile unde aveau nevoie de ajutor și au aflat care este profilul lor vocațional.

Cu sprijinul B2Kapital, ediția de anul acesta vine în completare, cu scopul de a consolida și a crește pe termen lung șansele de integrare socială și profesională a tinerilor aflați în situații de vulnerabilitate din aceste județe.

***

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, înființată în 2014 pentru a sprijini tinerii din medii vulnerabile (cu precădere, cei din sistemul de protecție a copilului) din România, în procesul de integrare socio-profesională.

Obiectivul principal al echipei asociației este de a-i susține pe tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani să facă tranziția către viața de adult, într-un mod care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung.

La Asociația The Social Incubator avem în derulare anual proiecte cu mii de tineri din întreaga țară, iar pilonii principali pe care ne bazăm intervenția sunt: consilierea în carieră, consilierea vocațională și psihologică, educația non-formală, sprijin pentru educația formală, facilitarea de stagii de practică și, ulterior, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă plătit.

De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate.

În 8 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 50 de proiecte implementate în 30 de județe, 22.100 de tineri participanți la activitățile de dezvoltare personală și profesională organizate de asociație și 1.923 tineri sprijiniți prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială și profesională, la nivel național.
https://asociatiasocialincubator.org/

Despre B2Kapital

B2Kapital Portfolio Management SRL face parte din grupul norvegian B2HOLDING ASA și este un partener recunoscut pentru multe bănci și instituții financiare din România și din regiune pe piața achiziționării de creanțe.