Fundația Principesa Margareta a României organizează conferința națională "Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă", care va avea loc luni, 2 octombrie la Teatrul Național București, începând cu ora 9:30. Evenimentul se adresează reprezentanților instituțiilor și serviciilor în domeniul senectuții, precum și companiilor care au programe sau produse dedicate vârstnicilor.

Participarea este gratuită în limita a 100 de locuri oferite reprezentanților ONG și instituțiilor publice, iar înscrierea se poate face pe pagina dedicată conferinței din cadrul site-ul Fundației Principesa Margareta a României.

Evenimentul se bucură de prezența extraordinară a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României, a exploratoarei Uca Marinescu, dar și a unor valoroși specialiști în problematica vârstnicilor care vor împărtăși soluții eficiente și inovative în domeniul senectuții.

Conferința marchează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice și va reuni peste 150 de specialiști în domeniul senectuții, cu scopul de a contribui la creșterea calității vieții persoanelor vârstnice.

Printre temele de discuție se regăsesc: fenomenul îmbătrânirii populației și situația vârstnicilor din România; măsuri guvernamentale privind protecția persoanelor vârstnice; activarea vârstnicilor din cămine prin programe recreaționale susținute de voluntari; reinserția socială a persoanelor vârstnice prin cluburile de seniori și vârstnicii ca resursă pentru comunitate în cadrul centrelor intergeneraționale.

Cu o experiență de 27 de ani în acest domeniu, Fundaţia Principesa Margareta a venit în sprijinul vârstnicilor din România prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, cele mai recente fiind Telefonul Vârstnicului și Centrele Comunitare Generații.
 
***
Despre Fundaţia Principesa Margareta a României
Fundaţia Principesa Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României.  De-a lungul celor 27 de ani de activitate, Fundația a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României. Fundația Principesa Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.
www.fpmr.ro