Clubul Sportiv Kyodai a reînceput seria de antrenamente de arte marțiale adaptate pentru copiii și tinerii cu cerințe educaționale speciale (CES), alături de tineri tipici.

Asociația Clubul Sportiv Kyodai, cu ajutorul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, continuă „Succes 2”, un proiect social ce are ca scop principal incluziunea copiilor cu CES prin activități sportive adaptate. Pentru a stopa regresul cauzat de lipsa activităților din timpul pandemiei și pentru a continua dezvoltarea copiilor cu nevoi speciale, echipa Clubului Sportiv Kyodai a organizat cea de-a doua ediție a proiectului, care constă într-un plan de antrenamente online, fizic și hibrid, dedicate copiilor şi tinerilor cu CES, alături de copii și tineri tipici.

“Succes 2” este un proiect finanțat prin programul Start ONG lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

„După finalizarea proiectului „Succes”, implementat în 2020 și finanțat tot prin Start ONG, am realizat că trebuie să găsim o metodă prin care să continuăm activităţile. Am primit un feedback pozitiv din partea părinţilor şi multe cereri de a relua antrenamentele. În afară de creșterea autonomiei personale și incluziunea socială, ne-am dori ca publicul larg să conștientizeze cât de important este rolul lor în sprijinul copiilor cu nevoi speciale. Nu putem vorbi despre integrare fără o atitudine constructivă a tinerilor şi părinţilor tipici, iar o astfel de atitudine se creează în timp prin eforturile susţinute ale părinţilor copiilor cu CES, ONG-urilor, statului şi în general ale oamenilor care îşi dedică o parte din timp să aducă un plus valoare comunităţii.” a declarat Vladimir Gologan, Project Manager al proiectului.

Antrenamentele se desfăşoară fizic și online, în perioada 14 iunie - 10 Noiembrie 2021, în fiecare luni şi miercuri, de la ora 16:30.

Pentru înscriere este necesară completarea formularului.

Activitățile online pot fi accesate pe Zoom. Participarea este gratuită, de oriunde din România sau din străinătate. Activitățile cu prezență fizică se desfășoară în București.

***
Kyodai este o asociație sportivă care a fost înființată în 2016 de către o echipă de antrenori tineri și pasionați pentru a desfășura activități în mai multe discipline sportive. Organizația sprijină incluziunea socială și promovează sănătatea prin sport, atât cea fizică, cât și cea mentală, onoarea, respectul și curajul către toate categoriile de oameni, incluzând, dar fără a se limita la: copii, tineri, adulți, persoane cu nevoi speciale și persoane ce provin din medii etnico-culturale diferite. De asemenea, Kyodai ajută persoanele care au nevoie de recuperare după accidentări și susține oameni care doresc să facă sport de agrement. În ultimele 7 luni, echipa Kyodai a desfășurat antrenamente, tabere, sesiuni de învățare nonformală, 3 proiecte sociale cu finanțare nerambursabilă UE și StartONG. Cu toate acestea, activitatea a fost redusă din cauza restricțiilor în vigoare. Beneficiarii din cadrul proiectelor au fost tineri cu nevoi speciale, tineri defavorizați, NEETs sau cu risc de abandon școlar, refugiați și tineri tipici. Acestea au vizat sedentarismul, lipsa de motivație și îmbunătățirea sănătății mentale și fizice pe timpul stării de urgență prin antrenamente online.