Pe data de 11 februarie, între orele 11:00-12:30, Asociația Clubul Sportiv Forza Junior Costuleni are plăcerea de a găzdui la hotelul Arnia din Iași, conferința finală a proiectului NFE, Educație Non-formală – Activități de incluziune pentru persoanele cu dizabilități (2022-1-RO01-KA210-YOU-000084372). Evenimentul se adresează în special lucrătorilor de tineret ce desfășoară activități împreună cu tinerii cu dizabilități, profesorilor și nu numai. 
 

Scopul principal al acestui eveniment unic este de a aduce în atenția comunității, activitățile desfășurate de-a lungul proiectului, precum și impactul acestora asupra tinerilor de toate vârstele. Copiii de gimnaziu, adolescenții de liceu, profesorii, precum și adulții au avut oportunitatea de a se pune pentru câteva clipe, sub forma diferitelor tipuri de jocuri, în pielea persoanelor cu dizabilități, experimentând realitatea lor zilnică. În acest mod, proiectul a jucat un rol esențial în creșterea gradului de conștientizare a participanților prin activitățile implementate, contribuind totodată și la formarea unei societăți mai incluzive și îngăduitoare față de orice tip de dizabilitate. Astfel, într-un mod non-formal, prin intermediul atelierelor, întâlnirilor și training-urilor, participanții au avut șansa de a cunoaște și înțelege realitatea acestor persoane, eliminându-se orice fel de prejudecăți sau stereotipuri, construindu-se în schimb un mediu în care toți să se simtă apreciați și acceptați. Cu alte cuvinte, acesta este mesajul pe care ne-am propus să-l transmitem prin intermediul conferinței. 

De asemenea, un alt punct ce va fi atins, constă într-o serie de bune practici ce pot fi aplicate în domeniul educației non-formale, venind astfel în ajutorul celor care doresc să facă o schimbare în propria comunitate. În plus, evenimentul reprezintă oportunitatea perfectă de a socializa și în același timp de a învăța de la profesioniști din acest domeniu, nu doar din țară, dar și din străinătate. Mai exact, în cadrul conferinței vor fi prezenți reprezentanți ai partenerilor din Cipru și din Croația, fiind un eveniment bilingv.  

Prin urmare, evenimentul constituie o șansă minunată, de care membrii comunității noastre pot profita, nu numai pentru a vedea o altă perspectivă asupra voluntariatului, dar și pentru a descoperi o altă latură a educației, și anume cea non-formală, însă  pentru a putea participa este necesară completarea următorului formular: https://forms.gle/HP4Vdwjh8WLdJD1y6