Concursul este parte a unei ample campanii de „Anti-discriminare a grupurilor vulnerabile” care se va derula in perioada 20 - 27 martie 2015 la Satu Mare in cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de catre Asociatia Stea in parteneriat cu Serviciul Public de Asistenta Sociala Satu Mare, Politia Locala a municipiului Satu Mare si Directia de Evidenta a Persoanelor aflata in subordinea Consiliului Local Satu Mare, in perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul programului Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finantare nerambursabila si 25.166,25 Euro contributia Asociatiei Stea si a partenerilor sai.

Scopul acestui concurs de creatie este acela de a dezvolta cetatenia activa in comunitate prin cresterea participarii copiilor din judetul Satu Mare in promovarea principiilor legate de combaterea inegalitatilor sociale, a saraciei si excluziunii si promovarea antidiscriminarii, a tolerantei si intelegerii multiculturale.
 
Instrumentele utilizate sunt la libera alegere a candidatului: colaj, desen in creion, acuarela, tempera sau desen mixt iar lucrarile pot fi executate pe foi A3 sau A4.

Se premiaza originalitatea, lucrarile copiate sau inspirate vor fiind descalificate. 
Concursul este deschis la trei sectiuni: Sectiunea 1 - dedicata copiilor de gradinita/clasa pregatitoare; Sectiunea 2 – pentru copii de varsta scolara si Sectiunea 3 – dedicata copiilor din scoli/licee cu profil de arta.
 
Premierea lucrarilor se va desfasura in data de 21 martie 2015 intr-un cadru festiv la care vor fi invitati toti concurentii alaturi de reprezentati ai autoritatilor, presa, membrii din comunitatea satmareana. Copiii inscrisi in competitie vor primi diplome de participare iar premiantii diplome de merit si premii constand in materiale pentru creatie artistica. Cadrele didactice vor primi diplome care atesta activitatea si implicarea lor in aceasta competitie artistica. Toate desenele vor fi prezentate intr-o expozitie organizata cu sprijinul Muzeului Judetean Satu Mare, fiind promovata in comunitatea satmareana si pe plan national si international prin diferite mijloace de comunicare accesibile Asociatiei Stea si partenerilor sai in vederea maximizarii impactului pozitiv al mesajelor transmise de copii.
 
Data limita de predare a lucrarilor este 16 martie 2015. Lucrarile por fi depuse direct (de luni pana vineri intre orele 8.00 – 16.00) sau transmise prin posta la : Asociatia Stea, B-dul Octavian Goga nr.14, cod postal 440217, Satu Mare. Regulamentul concursului de creatie este disponibil pe www.asociatiasteasm.ro iar pentru mai multe detalii, va stam la dispozitie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager.

„Cu totii ne dorim o lume mai buna pentru copiii nostri, iar modul in care societatea va evolua in viitor depinde in mare masura de valorile pe care le sadim acum in mintea si sufletul lor. Initiativa noastra isi doreste sa transforme copiii in portavocea valorilor indivizibile si universale ale demnitatii umane, libertatii, egalitatii si solidaritatii, iar adultilor care ii vor sprijini, sa le ofera ocazia de a aborda cu acestia subiecte de educatie pentru cetatenie activa, astfel incat sa ajungem sa transformam comunitatea noastra intr-un loc mai bun pentru noi toti”, a declarat Cristina-Maria Bala, managerul proiectului si director al Asociatiei Stea.

Multimim pe aceasta cale doamnei Cristina Gloria Oprisa, apreciat pictor satmarean si profesoara de desen, care ne sprijina cu multa daruire in realizarea acestui concurs artistic, precum si partenerilor care ne sunt alaturi: Muzeul Judetean Satu Mare, Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare, Liceul de Arte "Aurel Popp" Satu Mare, Scoala Gimnaziala "Ion Creanga" Satu Mare, Gradinita „Dumbrava Minunata” din Satu Mare, Gradinita „Voinicelul” din Satu Mare, organizatiile si institutiile membre ale GIPEX - Grup de lucru inter-sectorial pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare.
 
***
Despre Asociatia Stea
Asociatia Stea este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui si de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil si tanar, pentru ca acesta sa se dezvolte ca parte a unei societati responsabile. Asociatia Stea lupta impotriva cersetoriei si a exploatarii copiilor si tinerilor sustinandu-i sa devina independenti prin educatie si obtinerea unui loc de munca.