Proiectul SIM are ca scop cresterea sanselor de ocupare si imbunatatirea calitatii vietii pentru minim 270 persoane din regiunea Nord Est (someri, inclusiv someri de lunga durata, persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca), prin intermediul oportunitatilor oferite de noile tehnologii informatice de telecomunicatii (telemunca) si a cursurilor de formare. 
 
Pentru marirea sanselor de angajare a somerilor si realizarea activitatii profesionale pentru persoanele pentru care distanta reprezinta principalul impediment in angajare, functioneaza doua telecentre in regiunea Nord Est, iar cursantii pot beneficia suplimentar si de un curs de telemunca. Chiar in acest moment este in desfasurare un astfel de modul de formare- telemunca.
De alfel, proiectul aduce in premiera,  in regiunea Moldovei formarea in telemunca, un sistem aplicat mult in tarile dezvoltate si prin care atât angajatul cât si angajatorul câstiga timp si resurse. 
 
De la debutul proiectului au fost organizate 7 cursuri, pe care le-au absolvit 83 de persoane. 
Prin proiectul SIM se realizeaza consilierea, orientarea profesionala si formarea grupului tinta dar si medierea in vederea plasarii pe piata muncii a minim 12% dintre cei formati. In urma suportului furnizat prin servicii de consiliere, formare si mediere, doua persoane au obtinut un loc de munca.
In cadrul proiectului va functiona si JOBCLUB-ul, care va permite crerea unei comunitati interesata de valorificarea oportunitatilor de pe piata muncii.
 
Proiectul „Sisteme Inovative pentru Munca este un proiect implementat de Centrul de Dezvoltare Sociala, pe o durata de 18 luni, in parteneriat cu Fundatia „Alaturi de Voi” România, Asociatia SOCIUS si INFOR Italia si cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
 
Informatiile privind activitatile din proiectul „Sisteme Inovative pentru Munca” – SIM sunt postate pe site-ul http://www.sim.centruldezvoltaresociala.ro
 
Alte detalii pot fi obtinute de la dna Anca Tompea, Manager proiect (email: office@centruldezvoltaresociala.ro).