Cursul este parte a proiectului “New Paths To Inclusion”, finantat de Uniunea Europeana prin programul Lifelong Learning Programme si are ca scop transformarea serviciilor pentru persoanele cu dizabilitati astfel incat incluziunea si sprijinul centrat pe persoana sa devina practici standard in cadrul comunitatilor.
 
Trainer-ul cursului este doamna Julie Lunt din Marea Britanie, Directorul New Paths “Developing Inclusive Communities”, care sustine cel de al patrulea modul din cadrul cursului de formare denumit “Analiza centrata pe persoana”. Participantii sunt persoane cu dizabilitati intelectuale, beneficiari ai Fundatiei Fundatiei “Pentru Voi”, parinti ai acestora si personal al Fundatiei “Pentru Voi”.
 
“Elementul de noutate pe care il aduce acest curs este tocmai caracterul lui incluziv, faptul ca este un program de formare profesionala care se adreseaza in egala masura persoanelor cu dizabilitati intelectuale, familiilor lor si profesionistilor care lucreaza cu ele. Planurile personale ale persoanelor cu dizabilitati, dupa care se lucreaza in serviciile comunitare, sunt concepute impreuna de  beneficiari, familiile lor si profesionisti”, a declarat Laila Onu, Director Exectutiv.
 
Proiectul “New Paths To Inclusion” reuneste 19 organizatii, furnizori de servicii sociale, universitati si centre de cercetare din 13 tari europene si Canada, iar training-ul incluziv in Practica si planificarea centrata pe persoana care este derulat in cadrul proiectului se mai desfasoara pe langa Romania si in Croatia, Portugalia, Slovacia si Spania.
 
Pentru mai multe informatii despre proiect vizitati www.pentruvoi.ro si www.facebook.com/foundationpentruvoi. 
 
Mihaela Leucuta
Responsabil PR
 
Fundatia “Pentru Voi”
Str. Anton Bacalbasa nr. 69-65A, Timisoara 300524
Mob: +4 0728889634| Tel: +4 0256 228 062
Tel | Fax: +4 0356 456 071
E-mail: mihaela.leucuta@pentruvoi.ro
Web: www.pentruvoi.roa