111 Film & Entertainment, în parteneriat cu Penitenciarul Jilava demarează în a doua jumătate a lunii septembrie “Dependent de Film”, un proiect educațional cinematografic cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, adresat rezindenților din cadrul Comunității Terapeutice Pheonix.
 
“Dependent de Film” este un atelier de creație cinematografică ai cărui participanți sunt deținuți, foști consumatori sau dependenți de droguri, care beneficiază, astfel, de un nou cadru de dezvoltare personală și o nouă percepție asupra societății în care urmează să se reintegreze după terminarea perioadei de detenție. 
 
Acest proiect le permite participanților să aibă acces la o formă de exprimare artistică prin folosirea instrumentelor specifice cinematografiei - scrierea unui scenariu, descoperirea rolului de regizor, filmarea, montajul, interpretarea unui rol, responsabilitățile echipe de producție pentru produsul final. Rezultatul va fi o producție cinematografică realizată pe baza experienței personale a deținuților, iar coordonatorii acestui proiect vor fi membrii 111 Film & Entertainment, alături de invitați din lumea artistică precum actorul Andi Vasluianu, bloger-ul Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), scenarista și regizoarea Andreea Borțun, scenarista Oana Răsuceanu, etc. 
 
Aceste întâlniri îi vor ajuta pe participanții la “Depedent de film” să deprindă noi abilități creative, iar rezultatul final, deși va prezenta un univers atipic, surprins și redat într-o maniera personală, va reliefa potențialul manifestat de persoanele marginale societății în domeniul vizual. 
 
Produsul cinematografic realizat va fi prezentat în cadrul unui eveniment organizat în penitenciar. Prin astfel de acțiuni, deținutii din cadrul Penitenciarului Jilava își dezvoltă abilitățile artistice, dobândesc noi cunoștințe și își recapătă încrederea în forțele proprii. De asemenea, acest parteneriat înseamnă pentru Administrația Națională a Penitenciarelor o colaborare deschisă cu lumea artistică și culturală, generând un conținut creativ și educativ în rândul persoanelor private de libertate, iar pentru 111 Film & Entertainment, o bună oportunitate de a promova cultura cinematografică în medii atipice.