”Parteneriat pentru incluziune!” va fi derulat de un consortiu de 9 institutii - Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania-promotor, in parteneriat cu DGASPC Iasi, DGASPC Vaslui, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii, Fundatia Cote, Fundatia Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania, birourile Iasi si Vaslui, si propune activitati complexe pentru imbunatatirea integrarii sociale si profesionale a tinerilor cu varste cuprinse intre 16-29 ani, din grupuri vulnerabile din jud. Iasi, Vaslui, Constanta si Mures, in special din mediul rural.
 
Proiectul ”Parteneriat pentru incluziune!” va avea un impact major pentru 425 tineri aflati la risc de excluziune sociala, din care 66 de etnie rroma, din judetele Iasi, Vaslui, Constanta si Mures. Acestia vor beneficia de un pachet de servicii complex si integrat oferit prin intermediul a 7 noi servicii dezvoltate prin proiect de catre cele 7 ONG-uri partenere: consiliere si orientare si formare profesionala, asistenta psiho-sociala pentru prevenirea si combaterea efectelor abuzului, dezvoltarea abilitatilor parentale la tineri, dezvoltarea abilitatilor de viata si de mediere pe piata muncii, sprijin psiho-social pentru tineri cu tulburari de comportament, adictii si boli cronice, dezvoltare de abilitati de viata independenta in cadrul Clubului Tinerilor, inclusiv pentru cei cu dizabilitati, consiliere psiho-sociala si educationala.
 
Tot in cadrul acestui proiect va fi infiintat un serviciu pilot de prevenire, informare si diagnoza, - Caravana mobila pluridisciplinara in mediul rural, prin care se vor oferi servicii de  informare si educare privind bolile cu transmitere sexuala, prevenirea infectarii cu HIV si a consumului de droguri, educatie sexuala si contraceptie, prevenire violenta si trafic de persoane, informare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilitati, egalitate de sanse, educatie parentala, abandon scolar, orientare in cariera si integrare socio-profesionala, antreprenoriat si voluntariat, asociere pentru rezolvarea problemelor comunitatii s.a, unui numar de peste 8700 tineri (16-29 ani), 8700  copii (3-15 ani) si 1740 de parinti/reprezentanti legali din mediul rural, din 93 de comune din judetul Iasi si 81 de comune din jud. Vaslui. 
 
”Parteneriat pentru incluziune” va permite si profesionalizarea unui numar de 100 asistenti / lucratori sociali si 100 cadre didactice din cele 174 de comune din jud. Iasi si Vaslui in domenii care sa-i sprijine direct in oferirea de servicii de calitate pentru tinerii aflati la risc. 
 
Echipa de implementare va face parte din comitetul de monitorizare si interventie rapida infiintat pe proiect pentru o coordonare si o referire mai buna a cazurilor sociale, respectiv va lucra sub coordonarea DGASPC Iasi si Vaslui la realizarea planului anual de servicii sociale, prevazut ca obligatie de catre Legea Asistentei Sociale.
 
”Prin aceasta interventie pe mai multe paliere – pentru beneficiarii din mediul rural (deseori lipsiti de acces la servicii sociale) la beneficiarii din grup vulnerabil, in randul specialistilor in asistenta sociala si prin crearea unei interventii interinstitutionale, consideram ca rezultatele vor avea un impact major si va creste capacitatea de rezistenta a adolescentilor si tinerilor in fata unor factori de risc la care sunt expusi datorita varstei si vulnerabilitatii sociale. De asemenea, parteneriatul public-privat creat in cadrul proiectului, care va continua 5 ani dupa incetarea finantarii, va intari modalitatea de lucru in retea, va pregati specialisti in diferite domenii de activitate, va contribui la dezvoltarea de politici, strategii si masuri adecvate in zona serviciilor pentru tineri la risc” – a declarat dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.
 
Valoarea proiectului este de 2.454.933,99 lei, din care 245.493,40 lei, va fi asigurata de catre parteneri ca si contributie proprie.
 
Proiectul este finantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale", program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.
 
Va rugam sa confirmati prezenta la eveniment pe adresa mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro sau la telefon: 0740-513864, persoana de contact Mihaela Munteanu, Director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, pana vineri, 6 martie 2015, ora 10.00.