Fundatia Pentru Voi lanseaza proiectul ’Mai valorosi pe piata muncii”, un proiect finantat de catre Autoritatea Naționala pentru Protectia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati (ANPDPD), care se va desfasura in perioada 1 august-13 noiembrie 2023.

 

Din experienta noastra de aproape 30 de ani in domeniu, am constatat ca persoanele cu dizabilitati intelectuale au nevoie de mai multe cunostinte pentru a putea pastra un loc de munca.

 

Comenzile de tiparituri pe care le primim de la companiile partenere pe Unitatea Protejata Pentru Voi sunt tot mai multe si mai diversificate. Prin acest proiect, vom creste capacitatea de productie pe activitati de tiparire, persoanele cu dizabilitati vor dobandi noi abilitati, ceea ce va duce la un randament mai bun dar, si mai important, beneficiarii acestui proiect vor deveni mai  valorosi pe piata muncii.

 

10 persoane cu dizabilitati intelectuale vor participa la doua cursuri: unul de tiparire si celalalt de inițiere în prelucrare grafică. Suportul de curs va fi realizat într-un limbaj easy to read, ceea ce va perrmite pe viitor replicarea cursurilor si instruirea unui numar mai mare de persoane cu dizabilitati intelectuale.

 

Vom derula o campanie de constientizare in randul angajatorilor și a comunitatii locale cu privire la potentialul lucrativ al persoanelor cu dizabilitati intelectuale si vom organiza o expozitei, intr-o locatie din Timisoara, cu produse realizate de catre ele.

 

“ La acest apel de proiecte lansat de Ministerul Muncii si Solidaritaii Sociale, prin Autoritatea Naționala pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati, Fundatia “Pentru Voi” a depus doua proiecte. Ne bucuram ca au fost acceptate ambele, cu atat mai mult cu cat doar opt dintre proiectele depuse la nivel national au fost aprobate cu finantare. Sunt doua proiecte cu teme diferite, dar cu impact atat asupra comunitatii timisorene, cat si asupra persoanelor cu dizabilitati intelectuale care vor deveni mai instruite, mai pricepute, mai valoroase pe piata muncii. In conditiile in care rata somajului este foarte mica in Timisoara si exista o criza a fortei de munca, angatorii vor fi avizati privind disponibiltatile acestui grup dezavantajat.”, a declarat Laila Onu, Directorul general al fundatiei.