Daca anul trecut am vizitat CRRN Gavojdia, anul acesta, un grup de 8 autoreprezentanti, beneficiari ai Fundatiei „Pentru Voi”, au vizitat noul Centru de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica din localitatea Sinersig, judetul Timis, unde au participat impreuna cu beneficiarii acestui centru la o masa rotunda pe tema autoreprezentarii si a cunoasterii drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Musafirii au avut parte de o primire calduroasa, iar momentele petrecute au fost placute si emotionante datorita regasirii dintre prieteni vechi, deoarece o parte din grupul  autoreprezentantilor Fundatiei „Pentru Voi” provin din institutii.

Luminita Caldaras, autoreprezentant al Fundatiei „Pentru Voi” si membra in conducerea miscarii europene a autoreprezentantilor, EPSA, care a participat in mai, la conferinta anuala „Europe in Action”, organizata la Roma de Asociatia Europeana a Persoanelor cu Dizabilitati Intelectuale si a Familiilor lor (en. Inclusion Europe) a impartasit colegilor obiectivele organizatiei europene.
In perioada 6 – 18 iulie, 80 de autoreprezentanti ai Fundatiei „Pentru Voi” vor participa la cele 2 scoli de vara pe care le organizeaza fundatia la Sasca

Montana: prima  se va desfasura in perioada 6-11 iulie, iar cea de-a doua in perioada 13-18 iulie. Pe lânga activitatile educative, al caror scop este dezvoltarea abilitatilor sociale si de autoreprezentare, programul va cuprinde drumetii, foc de tabara, jocuri sportive si distractive.
Aceste activitati sunt organizate in cadrul unui proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana Extinsa.

„In august Uniunea Europeana va prezenta Raportul privind implementarea Conventiei ONU privind dizabilitatea de catre tarile membre. Ungaria si-a modificat de 3 ani legislatia referitoare la capacitatea juridica, Bulgaria are in dezbatere publica o propunere de lege care inlocuieste punerea sub interdictie si tutela cu mecanismul deciziei sprijinite. In acest timp, in România, conform statisticilor oficiale, 71.667 de persoane cu dizabilitati sunt puse sub interdictie judecatoreasca, fiind lipsiti total de drepturi civile. Incercam sa schimbam aceasta realitate impreuna cu autoreprezentantii nostri, care au puterea exemplului personal" a declarat Laila Onu, directorul general al Fundatiei „Pentru Voi”.
 
*Autoreprezentarea este miscarea a adultilor cu dizabilitate intelectuala care se auto reprezinta, iau cuvântul, isi exprima nevoile si iti apara drepturile.