TNT Brothers s-a alăturat cauzei asociației Climb Again în parteneriat cu Fundația doTERRA Healing Hands! Împreună oferă șansa la o viață normală copiilor și tinerilor cu dizabilități prin intermediul terapiei prin escaladă.

În luna lui Moș Crăciun asociația sportivă de parașutism TNT Brothers redirecționează 120 de lei din fiecare contribuție pentru salturile cu parașuta în tandem către asociația Climb Again, în cadrul programului de matching „Overcome the impossible”. Astfel, cei care iau un salt cu parașuta vor contribui la misiunea de a le oferi șansa la o viață normală copiilor și tinerilor cu nevoi speciale. În plus, vor primi cadou și un tichet cu o ședință de escaladă - 90 de minute cu echipament complet și instructor, pentru locația Climb Again București.

„În vara acestui an, membrii Climb Again au venit să sară cu parașuta. Au ajuns veseli și entuziasmați, chiar dacă erau conștienți că provocarea este mult mai mare (deficiențe de vedere sau lipsa unor membre sunt doar câteva exemple). Nu sunt cuvinte să explicăm ce a însemnat pentru ei faptul că deficiența lor nu i-a ținut în loc să își îndeplinească un vis al umanității: să zboare. Și cât de copleșiți emoțional am fost la final de toată această experiență. Au venit să îi învățăm să zboare, dar pe noi ne-au învățat înzecit: cum să te bucuri de fiecare moment și să trăiești fiecare reușită, cum totul e posibil, că înăuntru toți suntem la fel, vrem să fim văzuți pentru cine suntem cu adevărat, să fim integrați, acceptați și apreciați pentru ce putem face, nu marginalizați pentru că suntem diferiți.

Vrem să îi ajutăm și ne dorim să fie conștienți de plus valoarea pe care o aduc societății. De aceea suntem alături de Climb Again, asociația care face ca visul lor de incluziune socială să devină realitate.
” a povestit Alina Sime, reprezentant TNT Brothers.

Toate donațiile vor fi dublate!
„Overcome the impossible” este un program de matching organizat de Fundatia doTERRA Healing Hands. Proiectul are la bază o strângere de fonduri pentru cauza asociației Climb Again, iar partea cea mai bună este că fiecare donație este dublată de Fundatia doTERRA Healing Hands. De exemplu, pentru fiecare contribuție redirecționată de TNT Brothers în valoare de 120 lei, beneficiarii vor primi suma dublată - 240 de lei.

Donațiile vor ajuta 300 de copii cu dizabilități din România, care vor beneficia de terapie prin escaladă și acces la infrastructură adaptată nevoilor lor. Escalada îi ajută să își dezvolte motricitatea fină și grosieră, fiind o formă de terapie cu ajutorul căreia își pot dezvolta și încrederea în sine, independența și autonomia.

Mai multe informaţii despre cum se pot face donații în cadrul programului „Overcome the impossible” - aici.

O societate mai incluzivă.
Climb Again este o o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă, care organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu dizabilități: deficiență de vedere, de auz, tulburare de spectru autist, tulburări neuromotorii, deficiențe asociate. Ei au reușit să construiască primul centru de terapie prin escaladă pentru copii și tineri cu nevoi speciale, iar în prezent și-au propus să extindă această metodă de terapie la nivel național.

***
Despre TNT Brothers

În 2010, Dragoș & Bogdan Boeru înființau asociația sportivă TNT Brothers pentru a promova în România salturile cu parașuta și preluau inițiativa de a schimba percepția acestui sport în România. Astăzi, datorită evoluției tehnicii și echipamentelor, saltul cu parașuta în tandem este unul dintre cele mai sigure sporturi din lume. În cele 11 sezoane de activitate, TNT Brothers a devenit unul dintre cele mai importante centre private de parașutism din Europa Centrală și de Sud-Est, atrăgând parașutiști cu experință sau amatori din peste 20 de țări. 

Asociaţia TNT Brothers este afiliată la U.S. Parachute Association, o importantă autoritate în domeniu, şi oferă salturi cu parașuta în tandem, precum și cursuri de iniţiere şi licenţiere în parasutism, conform metodei AFF - Accelerated Free Fall, cea mai rapidă, intensivă şi sigură metodă de iniţiere în paraşutism. Instructorii TNT Brothers oferă, de asemenea, cursuri avansate pentru zborul pe burtă, free fly şi pilotarea paraşutei.