Fundatia „Pentru Voi” organizeaza, in perioada 16-17 iunie 2016, la Baile Herculane, cea de-a saptea editie a Conferintei Nationale cu tema „Nimic despre noi, fara noi!”, la care vor participa adulti cu dizabilitati intelectuale din tara – autoreprezentanti.

In cadrul evenimentului-dezbatere se incearca un raspuns la o serie de intrebari: Ce inseamna sa fii autoreprezentant?, Care sunt drepturile mele?, Ce drepturi am ca persoana cu dizabilitati?, Pot sa muncesc?- dreptul la munca, Cum sunt reprezentate persoanele cu dizabilitati intelectuale la nivel international?

Conferinta reprezinta un instrument important pentru dezvoltarea miscarii de autoreprezentare din România si schimbarea perceptiei  asupra persoanelor cu dizabilitati intelectuale, persoane care sunt capabile sa ia decizii privitoare la sine si sa-si exprime punctul de vedere. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului „Sunt adult: Traiesc independent!”, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. 

„Ne bucuram ca am ajuns la cea de-a saptea editie a conferintelor nationale dedicate autoreprezentantilor- persoane cu dizabilitati intelectuale care isi promoveaza drepturile. La aceasta editie vom avea si autoreprezentanti din institutii ale DGASPC Timis, cu care am demarat acum 2 ani o colaborare prin care promovam schimburile de experiente intre persoanele cu dizabilitati intelectuale.”, a declarat Laila Onu, director general Fundatia Pentru Voi.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati  - adriana.marascu@pentruvoi.ro. Persoana de contact: Adriana Marascu, specialist in relatii publice.