Proiectul ParentBank se apropie de final, incheindu-se in data de 31 Ianuarie 2022.

In aceasta faza a proiectului, toate Rezultatele Intelectuale elaborate pe durata proiectului sunt finalizate si sunt gata pentru a fi prezentate partilor interesate, in cadrul celor 6 Evenimente de Multiplicare care vor fi organizate in luna ianuarie 2022, in tarile partenere. Vor fi: 5 Zile de Informare organizate in Romania, Bulgaria, Croatia, Spania si Lituania, si o Conferinta Finala organizata in Grecia.

Din cauza contextului pandemic, unele dintre evenimente vor fi organizate virtual, iar altele fata in fata.

Cele 5 Rezultate Intelectuale care vor fi prezentate sunt urmatoarele:
• Program de formare pentru practicienii care sprijina parintii singuri, in predarea competentelor de alfabetizare, calcul, de antreprenoriat si digitale
• Program de formare pentru dezvoltarea alfabetizarii, calculului, competentelor digitale, simtului de initiativa si abilitatilor antreprenoriale ale parintilor singuri cu calificare scazuta
• Ghid pentru dezvoltarea planului de afaceri si a strategiei de sustenabilitate ale Bancii de Timp
• Banca de Timp a parintilor singuri
• Strategie de comunicare de la egal la egal
 
Invitam toate partile interesate, in special organizatiile care sprijina parintii singuri, care ar dori sa participae la aceste evenimente, sa contacteze organizatiile partenere specifice din fiecare tara.


***
PARENTBANK – ‘Enhancing the social inclusion of low income single parents’ este un proiect Erasmus + Parteneriate strategice in educatia adultilor, finantat de Comisia Europeana prin A.N.P.C.D.E.F.P. Are o durata de 2 ani si 3 luni (2019-2022) – Numar Proiect: 2019-1-RO01-KA204-063798.
Aceasta noua initiativa europeana isi propune sa faciliteze integrarea pe piata muncii a parintilor singuri cu venituri mici, prin promovarea accesului acestora la ingrijirea copiilor si la alte servicii pe care s-ar putea sa nu si le permita.

Proiectul ParentBank este implementat in Grecia, Romania, Lituania, Spania, Bulgaria si Croatia de catre urmatoarele organizatii:
Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala (coordonator) - Romania, KMOP – Grecia,
SIF – Lituania, Asociacion Caminos – Spania, Parents’ Association Step by Step – Croatia si Know and Can Association – Bulgaria.