Social Gym se alatura anul acesta campaniei „Pe urmele lui Mos Craciun” initiata de Asociatia „Tara Tinerilor Uniti” (ATTU) ce se desfasoara in perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2016. Dintre tarile europene, Romania are printre cele mai multe cazuri de saracie si excluziune sociala, in special in randul copiilor si romilor, conform unul raport elaborat de Comisia Europeana in 2016. Lipsurile materiale grave continuă să reprezinte o provocare pentru o treime din familii, care nu isi pot permite produse considerate vitale pentru un trai decent.  In ciuda faptului ca elevii din zonele rurale au rate de scolarizare in invatamantul profesional si tehnic mai ridicate decat cei din zonele urbane, lipsa liceelor specializate limiteaza nivelul de calificare in acest sector.

In cadrul campaniei vor fi sprijiniti peste 580 de copii din Prahova, Buzau, Vrancea, Vaslui si Iasi cu pachete alimentare pentru familie si pachete speciale pentru copii (rechizite, jucarii, dulciuri, imbracaminte, incaltaminte si alte materiale necesare). Copiii provin din familii defavorizate, extrem de sarace ce prezinta risc de abandon scolar timpuriu si de excluziune sociala.

Pentru ca dincolo de a aduce spiritul sarbatorilor de iarna in fiecare comunitate defavorizata este importanta si educarea copiilor, in perioada 17 – 18 decembrie, voluntarii campaniei vor organiza in fiecare comuna activitati educationale si teatru forum.

Caravana va ajunge in urmatoarele localitati: Jud. Prahova – Comuna Jugureni, Buzau – Comuna Viperesti, Jud. Vrancea – Comuna Urechesti, Jud. Vaslui – Comuna Voinesti, Jud. Iasi – Comuna Victoria.

Daca doresti sa te alaturi campaniei „Pe urmele lui Mos Craciun” te asteptam cu mare drag la Social Gym (Str. Logofat Tautu, nr. 66, Bucuresti) cu un cadou pentru copii.

Urmareste evenimentul de pe Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile privind colectarea donatiilor.

Pana in prezent, s-au alaturat campaniei urmatorii parteneri: Pepsi, Auchan, Cofetaria Sweet Evy, Carrefour, Editura CABA, Scoala 119, Scoala 165, Scoala 309, Scoala 178, Directia de Taxe si Impozite Sector 4, Primaria Sectorului 4, AEGEE Bucuresti.

----

DESPRE SOCIAL GYM

Social Gym este rezultatul unui parteneriat intre 2 structuri de economie sociala infiintate de Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, respectiv Asociatia pentru Inovare Sociala in cadrul proiectelor „SOCEC.NET – Reteaua economiei sociale” si „Intreprinderi Sociale Responsabile”. Deschis in zona Timpuri Noi, Social Gym este un concept nou si inovativ, fiind primul club non-profit de fitness si aerobic care isi propune ca prin programele de sport, programele sociale si evenimentele organizate sa promoveze un comportament responsabil al membrilor fata de comunitate.

 

DESPRE ASOCIATIA „TARA TINERILOR UNITI” (ATTU)

Asociatia „Tara Tinerilor Uniti” (ATTU) este o organizatie nonguvernamentala a carei misiune este identificarea corecta si sustinuta a nevoilor cu care se confrunta comunitatea si, totodata, atragerea resurselor necesare pentru solutionarea acestor nevoi.