Într-un spectacol glorios desfășurat în inima Bucureștiului, cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Integrării, cunoscut sub numele de CONIL Fest, Festivalul Integrării – România Copiilor, Unirea Diferențelor, s-a încheiat cu un succes răsunător! Participanții au fost parte dintr-o poveste plină de emoții, culori și talente care i-a captivat pe spectatori timp de două zile (25 – 26 noiembrie) în Arena Circului Metropolitan. În timpul acestei ediții memorabile în care s-a sărbătorit în avans și Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități marcată pe 3 decembrie, 870 de copii și tineri tipici, alături de 670 cu nevoi educaționale speciale, au împodobit arena Circului Metropolitan.

Organizatorii au oferit acces gratuit la spectacolul de circ Acrografica pentru 1.000 de copii cu nevoi educaționale speciale sau proveniți din medii defavorizate. Această performanță integrată a devenit un punct culminant al CONIL Fest, Festivalului Integrării – România Copiilor, Unirea Diferențelor! CONIL Fest aduce în prim-plan vocile tinerilor artiști, fie ei dansatori, cântăreți sau actori.
 

Comunitatea, dincolo de așteptări

Implicarea a peste 80 de instituții, inclusiv asociații, fundații, cluburi de teatru, școli de dans, grădinițe și școli, reflectă diversitatea și magnitudinea evenimentului. Cu peste 10.000 de participanți, interesul publicului a evidențiat susținerea comunității pentru inițiativa CONIL Fest. Foaierul Circului Metropolitan a fost o gazdă primitoare și generoasă pentru 36 de expozanți, ce au prezentat atât produse locale, cât și internaționale, captând interesul întregului public!

CONIL Fest, încă o dată, a dovedit că fiecare copil, fie el tipic sau cu nevoi educaționale speciale, deține un talent demn de descoperire, încurajare și promovare. Aducând comunitățile împreună, oferă oportunități unice pentru ca toți copiii și tinerii să se exprime liber și să se bucure de diversitatea culturală și artistică. Satisfacția derivată din organizarea celei de-a XXIII-a ediții a depășit toate așteptările, mulțumită mesajelor copleșitoare de mulțumire și apreciere primite din partea participanților! Participanți ce au trăit emoția autentică și au împărtășit experiența incredibilă de a performa sub cupola Circului Metropolitan, alături de alți copii și tineri talentați.
 

Voci din inimă

Mihaela Șerban, directorul Școlii Speciale nr. 3, exprimă mulțumiri din toată inima: "A ne oferi oportunitatea de a dansa pe scena Circului de Stat, la un asemenea eveniment, este o dovadă că Dumnezeu lucrează prin Oameni, iar unul dintre ei pare că ni l-a dăruit nouă prin dumneavoastră!"

ASCHFR Călărași recunoaște: "A fost o onoare! Emoții, bucurie, copii fericiți! Mulțumim! Când veți mai avea evenimente, vom fi prezenți! Felicitări pentru tot! Sunteți minunați!"

Pentru că fiecare participant este o stea strălucitoare, sponsorii noștri au adus o rază de lumină și în casele lor. Cu inimile deschise și generozitate nemărginită, acești sponsori au pregătit cadouri speciale pentru acasă, ca o răsplată pentru efortul artistic depus.

Prin povestea sa de succes, CONIL Fest devine un model de inspirație pentru generațiile actuale și viitoare. Acest festival nu doar celebrează talentul, ci și promovează mesajul că fiecare individ merită să fie văzut și apreciat pentru ceea ce aduce în lume. Acest festival nu este doar despre spectacol, ci și despre construirea unui pod de înțelegere și susținere reciprocă în comunitate pentru copiii și tinerii atipici și tipici.

“Cu inimile pline de recunoștință și emoție, adresez sincere mulțumiri tuturor participanților, sponsorilor și partenerilor care au fost adevărații artizani ai fiecărei ediții CONIL Fest. Fiecare dans, fiecare notă muzicală și fiecare zâmbet aduc lumină și bucurie în inimile noastre, transformând acest festival într-o experiență unică. Participanților, vouă, eroilor noștri, vă mulțumim pentru curajul de a vă exprima talentele și de a împărtăși bucuria voastră cu întreaga comunitate. Fiecare moment petrecut pe scenă este o contribuție inestimabilă la această poveste extraordinară și arată lumii întregi că orice dizabilitate poate să devină o abilitate. Sponsorilor, cu recunoștință profundă vă mulțumim pentru generozitatea voastră. Fără sprijinul vostru, nu am putea aduce la viață acest eveniment deosebit, iar fiecare detaliu strălucește și datorită contribuției voastre. Suntem recunoscători pentru că ați ales să facem această călătorie împreună și pentru că, prin eforturile voastre colective, transformăm fiecare ediție CONIL Fest într-un capitol special de incluziune socială. “, a declarat Adela Hanafi, Președinte Asociația CONIL, fondator al Școlii Gimnaziale CONIL, Școală UNESCO.

 

***

 

Sponsori: Fundația Mobexpert reprezentată de doamna Vice – Președinte Diana Șucu, Carrefour România,  HP Inc. România, Destiny Park, Lions Club București, EDP Renewables, Graphtec, Nutrivita, Aqua Carpatica, Sincro Systems, Casa tuturor, Banca pentru alimente, Fă bine.

Partenerii media: București FM, Radio Itsy Bitsy, Agerpres, PR wave, Aplicația Mommy Hai, România Pozitivă, Revista Antreprenorului, Presa în blugi, Succes Grup, E-femeia, ListaFirme și Liliana Uleia.

Expozanți: Star CERK New Concept By Cristina Kaminski, Mirabela Pârcălabu Cabinet Individual de Psihologie, Cufărul lui Patrick, LavandBee, Mommy HAI, BuzduBijoux, NUDI. SPA la tine acasă, LURA, Bijuterii Gabrielle, Uite,mami, ce-am gatit, Rutinel, doTERRA, Atelierele de Robotică Young Engineers, Fata cu cristale, Georgiana, Urban Papornița, Gia's Handmade Gifts, Viața Naturistă, Bijuterii din pasiune, Seva Sana by Ioana Vasvari, Imperium-Naturae, Itto Meza, HANDMADE BY SOFIA, LORI CONCEPT, Maria Prunache, MAISON ILIA, Bubble Tea, Poze MICKEY & MINNIE, ARTFUL BOXES, INFINITE CANDELS, 5 to go, WAFFLES DREAMS, PERUVIAN TRADE, Alexandra Dinu și FIESTA FOOD.