Ultimele zile ale vacanței de vară aduc cu ele vești minunate pentru copiii de la Cluburile cu Lipici deschise de FSC în unele dintre cele mai sărace sate ale județului!

”Pentru copiii din familiile sărace din rural vacanța de vară înseamnă muncă grea la câmp sau în gospodărie, alături de familie, pentru asigurarea traiului zilnic! Cei mai mulți dintre cei 250 de copii înscriși la Cluburile cu Lipici ale FSC nu au mers în vacanță cu familia în afara satului în care trăiesc și aprope niciunul nu a văzut vreodată marea! După o lună de campanie ”Vacanță pentru copiii de la sate!”, derulată de Fundația de Sprijin Comunitar și Asociația Fabricat în Bacău cu ajutorul unor prieteni tradiționali ai proiectelor FSC dar și al altor zeci de donatori, am reușit să strângem fondurile necesare pentru a organiza nu una, ci două tabere pentru copiii mai puțin norocoși!” , Gabriela Achihăi, președinte FSC

Astfel, după un efort admirabil al unei echipe incredibil de inimoase de la Grădinița Căsuța Veverițelor Bacău și cu ajutorul copiiilor și părinților de aici, s-au strâns fondurile necesare pentru a trimite într-o tabără de 6 zile la mare (Eforie Sud) 30 de copii de la Clubul Cu Lipici Slobozia Nouă, comuna Stănișești. Mai mult decât atât au fost colectate donațiile necesare pentru ca toți cei 30 de copii să aibă hăinuțe de sezon și echipamentele necesare pentru un sejur la mare de neuitat!

Pentru toți cei 30 de copii plecați în tabără la Eforie Sud este prima dată în viață când ajung la mare!!! Unii dintre ei au chiar 14 ani, dar emoția descoperirii litoralului a fost la fel de mare și intensă ca și a celor mai mici participanți la tabără! Chiar dacă nu este chiar vremea ideală pentru plajă și bălăceală în această săptămână, copiii se bucură din plin de această experiență unică în copilăria lor.

Un alt grup de 41 de copii va merge în a doua parte a lunii septembrie într-un week-end cu tematică istorică în zona Brașov-Bran-Râșnov, unde vor vizita nu doar cetatea Râșnov, Castelul Bran și alte edificii istorice din Brașov, ci se vor distra și la Dino Parc și vor vizita rezervația de urși de la Zărnești.

Excursia va fi posibilă grație celor de la Fabricat în Bacău și Buticul de Călătorii cu o finanțare din partea DEDEMAN și a mai multor donatori individuali și cu sprijinul agentiei de turism Eli-Tour Bacau.

Mulțumim din suflet tuturor celor care au pus atât de mult suflet și au făcut tot posibilul ca vacanța de vară să existe și pentru copiii din familii defavorizate!