Proiectul inițiat în data de 10 aprilie a anului 2021 de către fabrica de ambalaje eco-friendly UrsPack Suceava prin campania #1COPACPEAN reunește în etapa de toamnă și voluntari din rândul persoanelor aflate în custodia Penitenciarului Botoșani.

Inițiativa prezentului proiect subscrie îndemnului: “un copac plantat este darul minim pe care fiecare dintre noi îl poate oferi naturii” și rezidă din dorința de a da înapoi naturii măcar o parte din bogăția pe care aceasta o oferă omenirii.

Prin intermediul acestui manifest pentru conștientizarea problemelor mediului înconjurător, 10 voluntari înscriși pentru zilele de 11 și 12 noiembrie 2021 își propun plantarea a 15.000 de puieți în două localități de pe raza județului Suceava, zone semnificativ afectate de defrișări și alunecări de teren.

Prezentul demers se numără printre acțiunile întreprinse de către companie în vederea reintegrării persoanelor care au executat măsuri privative de libertate în penitenciare, printre angajații acesteia numărându-se în prezent 25 de foști deținuți.

În ceea ce privesc demersurile de reintegrare socială, astfel de acțiuni pot contribui atât la creşterea nivelului şi eficienţa intervenţiei recuperative, precum și la modificarea de atitudini şi convingeri cu privire la capacitatea de adoptare a unor modele prosociale de comportament de către persoanele condamnate.