Naţiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie ca fiind Ziua Internațională a Conştientizării Autismului, sărbătorită în fiecare an începând din 2008, cu scopul creşterii nivelului de conştientizare a publicului larg privind nevoile de suport ale persoanelor cu autism şi ale familiilor lor, dar şi a profesioniştilor care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu autism.
 
De atunci, in fiecare an, Fundaţia „Pentru Voi” a desfăşurat 8 campanii de conştientizare „Light it up blue”, iluminând în albastru clădiri importante ale oraşului nostru. Alte 2 campanii au urmărit atragerea atenției  factorilor de decizie asupra problemelor reale și lipsa serviciilor speciale de care au nevoie persoanele cu autism și familiile lor. 
 
Campania din acest an se desfășoară sub sloganul “O nouă viziune pentru autism: dragoste necondiționată”, inițiată de Autism Europe. 
 
Ne-am propus să facem altceva decât de obicei si anume să sărbătorim  beneficiarii cu autism ai fundației în comunitate. Vom avea activități de relaxare, plimbare cu vaporașul pe Bega, jocuri în aer liber, lansare de baloane albastre. Vom purta albastru, culoarea simbol a acestei zile.
 
“Ne alăturăm campaniei inițiate de Autism Europe sub sloganul: “O nouă viziune pentru autism” și încurajăm pe toată lumea să facă un gest pentru autism, ca o modalitate de a-și arăta sprijinul pentru o societate incluzivă și care acceptă diversitatea. Semnul este reprezentarea matematică a infinitului, care simbolizează neurodiversitatea, forța și unitatea. Persoanele cu autism și familiile lor au nevoie de respect, înțelegere și sprijin din partea vecinilor, colegilor, a tuturor membrilor comunității.” a declarat Laila Onu Director General al Fundaţiei “Pentru Voi”.