Aplicatia mobila, dezvoltata cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania prin Programul Mobile for Good, insumeaza experienta acumulata de Asociatia Little People pe parcursul a 20 de ani. Este vorba despre o interfata dinamica si interactiva a programului zilnic de suport al pacientilor ”Nu Mi-e Frica!”, care a fost implementata pentru inceput in sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuta Cluj Napoca, pentru a fi ulterior extinsa in opt sectii de oncopeditrie din toata tara.
 
Lansarea unei aplicatii mobile care sa permita evaluarea din punct de vedere psihosocial a nevoilor cu care se confrunta un copil bolnav de cancer reprezinta un element de noutate si unicitate in domeniul oncopediatriei si un punct de pornire in elaborarea unor studii nationale de specialitate.
 
Datele obtinute in urma folosirii aplicatiei vor oferi specialistilor Asociatiei Little People informatii extrem de importante despre provocarile prin care trece fiecare pacient de-a lungul tratamentului. Va fi astfel posibila personalizarea si implicit eficientizarea activitatilor terapeutice astfel incat copiii si adolescentii afectati de cancer sa obtina mai multe informatii despre experienta bolii si sa inteleaga si sa accepte necesitatea tratamentului.
 
Aplicatia „Leul Curajos” este disponibila doar pentru pacientii oncopediatrici si poate fi descarcata in mod gratuit din Magazinul Google Play (pentru utilizatorii de terminale cu sistem de operare Android) si din App Store (pentru utilizatorii de terminale cu sistem de operare iOS)*.
 
Folosirea tehnologiei mobile in interventia terapeutica cu copiii si adolescentii bolnavi de cancer are un impact pozitiv, deoarece ofera accesul la informatii relevante intr-o maniera atractiva si creeaza un context virtual in care pacientii isi pot asuma roluri diferite si pot se pot implica activ in managementul bolii.
 
Finantarea oferita de Fundatia Vodafone Romania pentru proiectul din care face parte aplicatia „Leul Curajos” se ridica la 70.000 de euro si reprezinta o continuare a colaborarii cu Asociatia Little People, inceputa in 2011 cu programul “De la diagnostic la supravietuire”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*disponibil in curand
 
Despre Asociatia Little People Romania
 
Cu sprijinul voluntarilor si al specialistilor implicati, cu recunoasterea primita din partea doctorilor si cu sustinerea oferita din partea sponsorilor si prietenilor, Asociatia Little People Romania a devenit in timp lider in lupta impotriva cancerului la copii si adolescenti, atat in Romania cat si in Republica Moldova! Lucram zilnic cu pacienti de pe sectiile de oncopediatrie din 10 centre oncologice, pentru a oferi fiecarui copil, acces la programele noastre de suport psiho-social, programe premiate in multiple randuri.
 
In 2006, Little People a infiintat primul grup de suport la nivel national care sa raspunda nevoilor adolescentilor si tinerilor afectati de cancer: Clubul Temerarii - clubul tinerilor supravietuitori de cancer. Acest grup numara in prezent 400 de tineri supravietuitori din 123 localitati ale tarii, este un 
adevarat exemplu de reusita pentru pacientii actuali si reprezinta una dintre cele mai active comunitati de gen din Europa. 
 
Mai multe informatii despre activitatea Asociatiei Little People gasiti pe website:  www.thelittlepeople.ro sau pe Facebook: https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania 
 
 
Despre Fundatia Vodafone Romania si Mobile for Good
Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 18 ani de activitate, peste 963 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 23 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.
Sub umbrela programului Mobile for Good, Fundatia Vodafone finanteaza, in toate cele 28 de tari in care este prezenta, proiecte care folosesc tehnologia pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a imbunatati viata oamenilor si a genera schimbarea in societate.
Mobile for Good a fost lansat in Romania in 2012 si este un program strategic al Fundatiei Vodafone Romania prin care se deruleaza un numar de 19 proiecte, cu o valoare cumulata de 2,9 milioane de euro si care se adreseaza unui numar total de 30.227 de beneficiari.