Evenimentul in premiera va avea loc intre orele 09.00 - 11.00 in cadrul Grand Hotel Napoca, Cluj-Napoca, sala Forum, 12 decembrie. Seminarul se adreseaza tinerilor care au avut experienta tratamentului oncologic in copilarie sau adolescenta. La eveniment au confirmat prezenta specialisti oncologi pediatri care vor raspunde intrebarilor tinerilor supravietuitori de cancer. 

"Tumorile pot disparea, insa potrivit unui studiu realizat de Asociatia Little People cu respondenti, tineri supravietuitori de cancer, cu varste intre 17-31 ani, aproape 20% dintre ei sufera de durere cronica, prezinta probleme de invatare si dificultati de concentrare in vreme ce aproape 60% denunta extenuare emotionala, mintala si unii chiar depresie. Tinerii nu au la indemana informatie adecvata privind modalitatea de a accesa beneficii sociale, 19% dintre ei cu varste peste 18 ani nu lucreaza si nu studiaza, 16% raporteaza discriminari la locul de munca sau studiu. In vreme ce datele la nivel european arata ca acest grup prezinta un risc ridicat de a dezvolta efecte pe termen lung ale tratamentului oncologic sau cancere secundare, nu exista un sistem standard de urmarire si ingrijire pe termen lung pentru tinerii supravietuitori. Multi dintre ei efectueaza controale regulate la medicul pediatru insa majoritatea sunt pierduti in procesul medical destinat tinerilor pacienti.” a declarat Katie Rizvi, fondator Little People Romania.
 
Participantii sunt membri inregistrati in clubul Temerarii – Comunitatea Nationala a Tinerilor Romani Supravietuitori de Cancer® fondata de Asociatia Little People Romania in 2006.
 
Totodata, tinerii vor avea placerea de a participa pentru al optulea an consecutiv la Gala de Craciun Temerarii. Tematica editiei de anul acesta este Bal de Gheata. Tinerii supravietuitori vor celebra victoria asupra cancerului la copil, in Cluj-Napoca, orasul in care a fost infiintata cea mai mare comunitate de acest gen din Europa. 
 
Balul de Gheata – Gala de Craciun Temerarii – va avea loc pe data de 12 decembrie 2015 in cadrul Grand Hotel Napoca, Cluj-Napoca, incepand cu orele 19:30. Reprezentantii media sunt invitati sa inchine un pahar de sampanie in onoarea victoriei tinerilor supravietuitori de cancer, la receptia evenimentului.
 
Astazi Temerarii inseamna mai mult de 400 de tineri cu varste intre 14-30 de ani din peste 123 de localitati din Romania care din momentul in care au castigat lupta impotriva cancerului, au devenit adevarati eroi, care scriu si rescriu zilnic o poveste de succes, fiind inspiratia celor care acum lupta cu aceasta boala. 
 
Comunitatea Temerarii este fondator al retelei europene Youth Cancer Europe – o platforma europeana de comunicare si initiativa pentru tineri diagnosticati cu cancer dezvoltata in 2014 cu parteneri din 15 tari europene. 
 
Pentru detalii suplimentare despre eveniment si despre activitatea Asociatiei Little People Romania va stam la dispozitie – email oana@thelittlepeople.ro.
Cu deosebita consideratie,
Katie Rizvi
Fondator Asociatia Little People Romania
Membru al board-ului PanCare – Reteaua Pan Europeana de Ingrijire a Supravietuitorilor de Cancer la Copil 
 
***
Despre Asociatia Little People Romania: Cu o experienta de peste 19 ani in programe de suport psihosocial, asociatia ofera o serie de servicii de inalta calitate, evenimente complexe pentru tinerii supravietuitori de cancer, profesionalism in coordonarea voluntarilor, sprijin material al sectiilor din spital, grija si implicare constanta din partea unei echipe dedicate. Programul de suport al pacientilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a interventiilor psihosociale oferite in sprijinul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora. Dorim ca acest program sa devina o parte integranta a strategiei de tratament in unitatile de oncopediatrie din Romania, fiind deja implementat cu succes in 8 sectii de oncopediatrie din tara, din 5 orase: Cluj, Bucuresti, Timisoara, Iasi si Targu-Mures. Incepand cu luna februarie 2013, activitatea asociatiei s-a extins si in doua centre de oncopediatrie din Chisinau, Republica Moldova. In 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 400 de membri din 123 de localitati, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociatia Little People ofera suport atat tinerilor care au finalizat tratamentul cat si fratilor si surorilor acestora, asigurand sustinere reciproca si facilitand reintegrarea lor reusita in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament. Grupul pune la dispozitia membrilor oportunitati de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare in cariera, precum si o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabara de Vara Temerarii si Gala de Craciun. Acest lucru le ofera un puternic sentiment de apartenenta si suport real din partea unor tineri care au trecut prin aceeasi experienta ca si ei. www.thelittlepeople.ro sau www.facebook.com/LittlePeopleRomania.