Cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down, celebrată în fiecare an în data de 21 martie, Fundaţia „Pentru Voi” a organizat o intâlnire între beneficiarii cu sindrom Down ai Fundaţiei  şi reprezentanţi ai conducerii Primăriei Timişoara: doamna Secretar Simona Drăgoi şi domnul Viceprimar Imre Farkas.

Au participat 14 persoane cu sindrom Down, pedagogi sociali, medici, psihologi. Persoanele cu sindrom Down si-au prezentat activităţile pe care le desfăşoară în centrele de zi,  participările la competiţii sportive, în taberele de vară, în excursii, la festivaluri. 
 
Oaspeţii au vizitat centrele de zi Orizonturi Noi şi Ladislau Tacsi, precum şi locuinţa protejată Cristian.
 
„Mulţumim invitaților noștri, care ne-au omorat cu prezenţa și au povestit, ca între prieteni, cu beneficiarii noştri. Este şi mesajul pe care îl adresăm comunităţii timişorene: Prietenia nu ţine cont de numărul cromozomilor. Persoanele cu sindrom Down au nevoie de sprijinul şi prietenia celor din comunitate. Mulţumim Primăriei Timişoara pentru sprijinul acordat serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale”, a declarat Laila Onu, director general al Fundaţiei „Pentru Voi”.
 
Pentru detalii referitoare la eveniment, vă rugăm să ne contactaţi la tel 0256 228 062, 0722 573 812. Persoana de contact este Simona Hanga .
 
###
 
Sindromul Down este o afecţiune cromozomială provocată de prezenţa unui cromozom suplimentar în construcţia genetică şi apare încă din momentul conceperii embrionului. Persoanele afectate au 47 cromozomi în loc de numărul obişnuit de 46. Prevalenţa: 1 din 800-1000 persoane. A fost prima dată descris în anul 1866 de John Langdon Down. Cea mai des întâlnită formă a sindromului (95% din cazuri) este trisomia 21.