Asociatia Little People Romania anunta finalizarea proiectului de renovare si amenajare al spatiului de activitati pentru pacienti din cadrul Compartimentului de Oncopediatrie al Spitalului Clinic de Copii din Cluj, Clinica Pediatrie II aflat pe holul sectiei. De frumusetea spatiului special creat se vor bucura pacientii internati, copii si adolescenti bolnavi de cancer avand la dispozitie un spatiu colorat, curat, care le va face lungile sederi in spital mai usor de acceptat.
 
Asociatia Little People se bucura de o colaborare extraordinara cu personalul medical al sectiei conduse de Conf. Univ. Dr. Gheorghe Popa, inca din 2008, unde specialistii si voluntarii asociatiei implementeaza programul de suport psihocial creat sa raspunda nevoilor psihosociale ale copiilor bolnavi de cancer.
 
Asociatia Little People Romania de asemenea a lansat o campanie de strangere de fonduri prin sms, doritorii pot dona 2 euro pe luna trimitand un sms la 8844 cu textul CANCER, astfel publicul larg isi poate arata solidaritatea fata de toti copiii bolnavi de cancer din Romania, beneficiarii directi ai programelor de interventie psihosociala oferite de specialistii si voluntarii asociatiei. Asociatia Little People isi propune sa aduca subiectul copilului bolnav de cancer in atentia publicului din Romania, intr-un mod pozitiv, pornind de la povestile de succes ale tinerilor care au invins boala. Campania este o invitatie transmisa intregii comunitati de a sustine un program complex, specializat, recunoscut a fi complementar actului medical, care contribuie la cresterea ratei de supravietuire a tuturor copiilor bolnavi de cancer din Romania. Trimitand un sms la 8844 cu textul CANCER poti sustine luna de luna lupta impotriva cancerului la copil.
 
*Campanie realizata cu sprijinul Orange Romania si Vodafone Romania. Valoarea donatiei este de 2 euro/luna. Suma alocata cauzei este de 2 euro. Nu se percepe taxa pentru donatiile de pe abonament. In reteaua Orange pentru cartelele preplatite TVA-ul a fost retinut la achizitionarea creditului. Pentru donatiile de pe cartelele preplatite in reteaua Vodafone utilizatorii nu platesc TVA.
 
***
Despre Asociatia Little People Romania: pune la dispozitia domeniului oncopediatric din Romania (8 sectii de oncopediatrie) si Republica Moldova (2 sectii de oncopediatrie) o serie de servicii de calitate, programe zilnice de suport psihosocial a pacientilor, evenimente complexe pentru tinerii supravietuitori de cancer, profesionalism in coordonarea voluntarilor, sprijin material al sectiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joaca, donare de aparatura medicala si achizitionarea medicamentelor greu accesibile, grija si implicare constanta din partea unei echipe dedicate. Misiunea organizatiei este imbunatatirea calitatii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unor interventii psihologice specializate, pe toata perioada spitalizarii si dupa finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la cresterea ratei de supravietuire. In 2006, Asociatia Little People Romania a infiintat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, peste 400 de membri, fiind cel mai mare grup de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. 

www.thelittlepeople.ro l www.facebook.com/LittlePeopleRomania

Pentru detalii suplimentare despre eveniment si despre activitatea Asociatiei Little People Romania va rugam contactati: Oana Rusu, e-mail: oana@thelittlepeople.ro.