Conform celui mai recent studiu despre perceptia privind sistemul de sanatate, in ultimul an, 28% dintre romanii care au avut probleme medicale au fost internati in spitale iar 91% dintre internari au avut loc in spitalele de stat. 

Cercetarea „Perceptia asupra sistemului de sanatate din Romania” are ca scop analizarea sistemului medical, prin prisma experientelor traite de romani in ultimele 12 luni.

Conform rezultatelor cercetarii, media internarilor in ultimele 12 luni este de 1,84 per pacient, ceea ce inseamna ca aproape jumatate dintre romanii care au fost internati o data, au revenit in spital in acelasi an.

Insuficienta materialelor necesare pacientilor internati este una dintre cele mai mari probleme ale sistemului medical, in opinia persoanelor participante la studiu. Totusi, un total de 86% dintre respondenti se declara cel putin multumiti de atitudinea personalului medical, dar remarca faptul ca la capitolul curatenie, spitalele din Romania ar trebui sa fie mai riguroase.

1 din 20 de romani a avut nevoie de interventia serviciului de ambulanta in ultimele 12 luni, serviciu apreciat ca fiind la un nivel inalt in ceea ce priveste promptitudinea, serviciile medicale si atitudinea personalului. 

Mai multe informatii privind perceptia asupra sistemului de sanatate din Romania sunt disponibile in prima parte a raportului de cercetare, ce poate fi consultata AICI
 
Nota:
Cercetarea a fost realizata de Centrul de Marketing si Prognoza Sociala, la solicitarea Asociatiei React. Interviurile au fost realizate telefonic pe baza unui chestionar structurat (CATI); Colectarea datelor a avut loc in perioada 05.04.2014-28.04.2014. Studiul a fost realizat pe un esantion aleator de 1070 de persoane, reprezentativ la nivel national pentru populatia cu varsta peste 16 ani. Structura esantionului a fost asigurata prin generarea aleatoare a numerelor de telefon. Marja de eroare este de ±3.00%, la un nivel de incredere de 95%.
 
Pentru mai multe informatii privind studiul sau activitatea CMPS, va rugam sa va adresati d-lui George Varga, Manager executiv: george.varga@cmps.ro, tel: 0732.714.897. 

***
Centrul de Marketing si Prognoza Sociala (CMPS) utilizeaza solutii de ultima ora in domeniul cercetarii de marketing si prognozei sociale. Organizatia detine cea mai adecvata tehnica pentru a raspunde oricarei provocari in domeniul cercetarii de piata si nevoilor tot mai variate ale clientilor si de specialisti in sisteme de filtrare fina a informatiei. De asemena, CMPS are statut atat de unitate protejata autorizata cat si de intreprindere sociala.