În perioada 9-14 iulie 2016, Asociația Little People România a organizat pentru al 9-lea an consecutiv Tabăra de Vară Temerarii, cel mai mare eveniment destinat tinerilor supraviețuitori de cancer din România. Tabăra a reuniti timp de aproape o săptămână membrii celei mai mari și active comunități de tineri supraviețuitori de cancer – Clubul Temerarii. La eveniment și-au confirmat prezența peste 100 de tineri cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani, pacienți din toate cele 13 secții de oncopediatrie din România.
 
Temerarii pentru tinerii supraviețuitori de cancer înseamnă înainte de toate: ,,O singură mare familie”, o comunitate unică, unită, care oferă celor care au finalizat tratamentul împotriva cancerului oportunități de auto-dezvoltare, socializare, suport emoțional, suport financiar pentru investigații medicale, consultanță, un mediu sigur în care pot fi împărtășite temerile și pot fi indentificate soluții în accesarea unei mod de viață normal.  
 
Anul acesta împreună vom scrie ….LEGENDA! Tinerii au avut parte de șase zile de aventură pline de creaturi mistice, probe, competiții în jurul munților care înconjoară Castelul Bran, ce vor rămâne în istoria taberelor Temerarii!
 
Totodată, tinerii au participat la Adunarea Generală a membrilor Temerarii, stabilind idei de campanii și acțiuni de voluntariat viitoare, felul în care își doresc să redirecționeze fondurilor obținute în urma campaniilor naționale desfășurate. Cea mai recentă campanie inițiată de tinerii supraviețuitori este în pliniă desfășurare, prin intermediul unui sms trimis la 8844 cuvântul cancer, publicul din România poate susține copiii bolnavi de cancer care beneficiază direct de sprijinul specialiștilor și psihologilor asociației. Îndemnul de a dona 2 euro prin intermediul unui sms este transmis de tineri supraviețuitori care recunosc importanța activității asociației, ei însuși beneficiend de serviciile de calitate pe perioada tratamentului. 
 
Adițional acestei tabere, Asociația Little People va organiza în această vară, un al doilea eveniment, Întâlnirea Anuală de Vară a Tinerilor Supraviețuitori Români de Cancer Temerarii, cu vârsta peste 18 ani la Cluj-Napoca, în perioada 2-5 august. Mai multe detalii despre acest eveniment vor fi oferite presei înaintea evenimentului.
 
Fotografii și mărturii ale tinerilor supraviețuitori participanți în Tabăra Temerarii, din vizitele la Castelul Bran, Parcul de Aventura Wolf, Dino Parc, au fost postate zilnic pe pagina de Facebook a Asociației Little People România.
 
Mulțumiri speciale revin sponsorilor principali: Profi prin intermediul Campaniei ,,Împreună cu tine, Profi salvează destine!”, Castrol, Catwalk, Blue Projects, Douglas, Novartis, Sensi BLU și tuturor sponsorilor și companiilor locale fără de care acest eveniment nu ar fi posibil. 

Despre Clubul Temerarii:
În 2006, Asociația Little People România a înființat Clubul Temerarii  - Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer ®, care au învins cancerul - ce numără astăzi, peste 400 de membri, devenind una dintre cele mai active comunități de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer din Europa. 

Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o susţinere specializată și personalizată la necesităţile fiecarui tânăr din Romaânia în materie de "coping", facilitând reintegrarea reușită a pacienților în viața de adolescent sau tânăr adult după tratament și reintegrare în societate. Toți acești tineri au beneficiat de programele destinate celor peste 2000 de pacienți cu care asociația lucrează zilnic la nivel național.  Pentru mai multe detalii vă rugăm vizitați: www.thelittlepeople.ro
 
Katie Rizvi
Fondator Asociația Little People România