Evenimentul si-a propus sa ii aduca impreuna pe tinerii supravietuitori de cancer si sa le ofere o oportunitate de relationare cu tineri cu preocupari similare. 
 
"Atmosfera pe care TEMERARII o creaza atunci cand se intalnesc este inexplicabil de frumoasa!!! Imi place aici, in familia aceasta, pentru ca nu trebuie sa dau explicatii despre cum sunt, toti suntem la fel! Nimeni nu se mira aici cand spui ca ai avut o boala, aici ei te felicita ca ai trecut peste!”- C.C- supravietuitoare.
 
In cadrul taberei, a avut loc Adunarea Generala a Temerarilor, in care au fost discutate strategii viitoare si s-a decis modalitatea de repartizare a fondurilor obtinute in urma campaniilor anterioare de fundraising. Aditional anilor precedenti, in care Temerarii au decis redirectionarea fondurilor pentru achizitionarea de medicamente greu de procurat, sustinerea membrilor care au avut recaderi, sprijinirea evenimentelor si actiunilor Temerarilor, in acest an, a fost votat ca o parte din fonduri sa fie redirectionata catre tratamente fizioterapeutice. Aceaste proceduri, desi decontate anevoios si inconsistent de catre stat sunt necesare in recuperarea pacientilor in urma tratamentelor agresive cu citostatice si radioterapie. 
 
Tinerii supravietuitori au ales sa se alature campaniei ”Ice Bucket Challenge”, aratand solidaritate fata de cei care sufera de Scleroza Laterala Amiotrofica. Video-ul este disponibil la urmatorul link: https://www.youtube.com/watch?v=8l2P1ICZHQI&feature=youtu.be 
 
„Tabara este un eveniment in cadrul caruia tinerii se pot simti liber, un loc unde nu au nevoie de justificari si unde isi pot descarca ingrijorarile, pot vorbi liber despre nevoia de a exista o comunitate in care sa fie un dialog sincer!„ a  declarat Katie Rizvi, fondatoare a Asociatiei Little People Romania si a Clubului Temerarii.
 
In Tabara de Vara Temerarii cuvantul cancer nu a fost tabu, s-a vorbit deschis despre efectele secundare pe termen lung ale tratamentului, despre schimbarile intervenite in plan social si personal, despre nevoia de intelegere si suport. Iar atunci cand nimic altceva nu este suficient de puternic pentru a exprima pozitia fata de aceasta oribila boala, singurul mesaj ramas pe care tinerii il pot transmite este ,,Fuck Cancer!”. Spus cu tarie si curaj, ,,Fuck Cancer!”, devine mesajul tinerilor care au invins cancerul, definind o atitudine comuna a participantilor din cele 5 natiuni de razvratire in fata bolii.
 
Pentru a facilita dialogul dintre tineri, lucrul in echipa si identificarea unor strategii comune de comunicare a mesajului plin de speranta, in cadrul intalnirii a fost creata o initiativa europeana pentru persoanele afectate de cancer. In cadrul primului grup de lucru, participantii au identificat strategii prin care pot extinde comunitatea nationala a supravietuitorilor la nivel european pentru a forma o retea comuna de suport, care sa sprijine si sa promoveze initiativele locale ale tinerilor, sa ofere contextul incheierii unor parteneriate cu alte comunitati similare, sa ofere posibilitatea organizarii de evenimente de strangere de fonduri si campanii de comunicare. 
 
In acest context, Asociatia Little People Romania va sustine la Maratonul International Bucuresti, desfasurat in perioada 4-5 octombrie, echipa "Fuck cancer!” formata din alergatori care vor reprezenta vocea acestor tineri. Publicul larg este invitat sa fie alaturi de echipa!
 
Cum altfel poate fi implicat publicul larg in sustinerea initiativelor de lupta impotriva cancerului? 
Pe data de 2 octombrie, cand se celebreaza Ziua Internationala a Supravietuirii, membrii comunitatii isi pot manifesta solidaritatea pentru al treilea la rand purtand galben, culoare ce semnifica reusita asupra bolii, in semn de respect si recunostinta fata de victoria tuturor celor care au infruntat cancerul.
 
Companiile care doresc sa se implice au posibilitatea de a directiona cei 20% din impozitul pe profit, (in urma semnarii unui contract de sponsorizare) pentru sustinerea programelor de suport psihosocial oferite de Asociatia Little People Romania tuturor copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer din Romania. 
 
 
Despre Clubul Temerarii:
In 2006, Asociatia Little People Romania a infiintat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 400 de membri, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. 
Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o sustinere specializata si personalizata la necesitatile fiecarui tanar din Romaania in materie de "coping", facilitand reintegrarea reusita a pacientilor in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament si reintegrare in societate. 
 

Pentru mai multe detalii despre Clubul Temerarii si activitatea Asociatiei Little People Romania va rugam vizitati: www.thelittlepeople.ro
 
Katie Rizvi
Fondatoare a Asociatiei Little People Romania si a Clubului Temerarii
katie@thelittlepeople.ro