close

Juriu

Cristina Topescu

Cristina Topescu

Jurnalist TV

A urmat Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, din cadrul Universitatii Bucuresti, sectia englezaitaliana. In perioada 1970 - 1994 a fost in cadrul TVR: prezentator emisiuni de copii (1970 - 1976), prezentator emisiuni tineret (1976 - 1979), prezentator programe (1979 - 1981), prezentator programe si emisiuni de divertisment (1991 - 1994).

In 1993 a prezentat emisiunea de divertisment “Teletrioshow” in cadrul TVR, iar in urmatorul an emisiunea de divertisment “Asta seara ne distram in familie” (TVR), care a primit Premiul APTR pentru cea mai buna emisiune de gen a anului.

In perioada 1994 - 1996 a fost redactor la redactia de “Analize, sinteze si comentarii politice” a TVR, prezentator emisiunea - magazin de simbata - “Ora 25 Tranzit TV” si traducator - redactor film.

In perioada urmatoare 1996 – 2000 a fost prezentator - redactor stiri la ProTV, corespondent evenimente politice speciale, corespondent acreditat la Presedintia Romaniei, realizand corespondente si transmisii live din Franta, Germania, Marea Britanie, S.U.A. (Washington - Casa Alba), India, Vietnam, China, Hong Kong si mai multe interviuri cu presedintele Romaniei de atunci, Emil Constantinescu. Tot in aceasta perioada a fost realizator si moderator talk-show politic “Intilnire cu presa”, alaturi de Dumitru Tinu si C.T. Popescu.

In anul 1998 i-a fost decernat Premiul revistei “VEDETE” acordat de public pentru cel mai bun prezentator de stiri.

In perioada 2000-2001 a fost redactor-sef si editorialist revista “Oameni in top”, redactor al revistei conduse de Mircea Dinescu, “Plai cu boi”, in paginile careia a realizat o serie de 12 interviuri, pe parcursul unui an, cu scriitorul si omul politic Alexandru Paleologu.

In perioada 2001 – 2005 a fost redactor - prezentator stiri la Prima TV, corespondent special acreditat la Presedintie si la Guvernul Romaniei (transmisii live din Austria, Belgia, Italia, Cehia, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Azerbaidjan, Portugalia, S.U.A, Marea Britanie, Irlanda, Franta, Rusia, Senegal, Republica Panama si mai multe interviuri cu presedintele Romaniei de atunci, Ion Iliescu si cu membrii guvernului vremii), moderator talk-show-uri politice ocazionate de evenimente speciale (intrarea Romaniei in NATO, vizita presedintelui SUA, George W. Bush la Bucuresti, campania anti-drog si teledon, alegeri locale si prezidentiale 2005 etc.).

In anul 2002 a primit Premiul APTR pentru cel mai bun prezentator de stiri.

Este realizatorul unui film – portret, cu un interviu inclus, cu scriitorul Paulo Coelho, transmis in doua episoade a cite o ora (Premiul APTR - Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania - pentru cel mai bun interviu al anulu, primul interviu acordat de Paulo Coelho unei televiziuni din Romania).

Este, de asemenea, realizatorul unui interviu cu Richard Cleyderman si cu scriitorul Dinu Sararu.

In 2004 a primit Premiul publicului pentru cel mai bun prezentator de stiri si Premiul publicului pentru excelenta in activitatea de jurnalist TV.

In 2005 a realizat un interviu - film cu regale Mihai I al Romaniei, “Nimic fara Dumnezeu” (DVD la Humanitas cu acelasi nume).

A fost corespondent special la Vatican la moartea Papei Ioan Paul al II-lea.

In 2006 a fost realizator al emisiunilor “Europa, te salut! ” si “Interviurile Cristinei Topescu”.

In perioada 2006 – 2010 a fost editor prezentator al stirilor de la Prima TV si realizator al editiilor speciale, interviurilor cu prim ministrul Emil Boc, presedintele Romaniei Traian Basescu, presedintele PSD Mircea Geoana si presedintele PNL Crin Antonescu.

In perioada 2009 – 2011, Cristina Topescu a coordonat si a reprezentat campaniile sociale dedicate copiilor orfani, copiilor romi, copiilor disparuti, oamenilor - cazuri sociale, dar si animalelor si drepturilor acestora, dezvoltate de catre Prima TV:

“Stop indiferentei - Acesti copii trebuie educati!”- data de start a campaniei - 16 oct 2011.
“Stop indiferentei. Imbraca un vis”- 1 aprilie 2011.
“Voluntar in Romania celor singuri” data de start a campaniei - 15 decembrie 2010.
“Stop indiferentei! Ia atitudine!”- data de start a campaniei - 3 oct 2010.
“Stop indiferentei! Da-le aripi”- data de start a campaniei - 1 iunie 2010.
“Stop indiferentei - Impreuna ii putem gasi” – data de start a campaniei - 26 mai 2009.

In prezent, este si prezentatoarea talk-show-ului pe teme politice si sociale “Verde-n fata”, in fiecare sambata de la ora 11.00 la Prima TV.



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes