close

Juriu

Ioana  Derscanu

Ioana Derscanu

Jurist, consultant si formator, Expert economie sociala – Structural Consulting™ Group, Expert in managementul financiar al proiectelor cu finantare europeana – Institutul National de Cercetare – Dezvoltare VICTOR BABES

Educatie
In 1997 a absolvit Facultatea de DreptUniversitatea Bucuresti și cursul de formare de formatori in managementul organizatiilor nonprofit (Charities Evaluation Services UK și Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile), urmat in 2006 de calificarea ca formator pentru functionari publici, in domeniul instrumentelor structurale (Institutul National de AdministratieRomânia, InWent Capacity Building International si Institutul de Politici Europene Berlin – Germania) și de certificarea CNFPA ca formator și apoi ca manager de proiect de catre Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare in 2011, respectiv 2012.
 
Profesional
Si-a inceput activitatea in domeniul neguvernamental nonprofit ca voluntar al Asociatiei Europene a Studentilor in Drept, ELSA România, lucrând apoi cu diferite alte organizatii ca formator, jurist, initiator de proiecte. Intre 1998 și 2004 a lucrat la Delegatia Comisiei Europene in calitate de consultant (peste 60 de proiecte monitorizate), evaluator (peste 2.000 de cereri de finantare evaluate), coordonator de programe europene de finantare (8 programe in cadrul carora s-a acordat finantare de cca 40 milioane de euro pentru peste 900 de proiecte). Dupa 2004 a lucrat de asemenea cu alte organizatii de anvergura in domeniul social: Central and Eastern European Trust și PNUD, in calitate de membru al comitetului de evaluare, respectiv ca manager de program.

Ioana are experienta semnificativa in domeniul social, fiind implicata ca expert jurist in diferite proiecte internationale ale Ministerului Muncii privind reforma sectorului social din România, in special cu privire la prestatiile sociale, muncitorii migranti și economia sociala. A contribuit in mod direct la elaborarea legislatiei privind reforma institutionala in domeniul prestatiilor sociale și a coordonat procesul de analiza legislativa și elaborare a proiectului de lege privind economia sociala in România.

In prezent colaboreaza ca formator si consultant cu diversi parteneri din România si din strainatate, in domeniul fondurilor europene si in cel socialCopyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2021
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL