close

Juriu

Elena Stancu

Elena Stancu

Jurnalistă, Teleleu

 

Jurnalista Elena Stancu a scris despre sărăcie extremă, violență domestică, comunități marginalizate, viața în penitenciarele românești, criza de medicamente din sistemul medical românesc, abandon școlar și migrație.  

De 5 ani documentează comunitățile de migranți români din Europa alături de partenerul ei, fotograful Cosmin Bumbuț. Cei doi au călătorit cu o autorulotă în 11 țări și au publicat până acum peste 100 de reportaje despre muncitorii sezonieri din Germania, doctorii și asistentele din UK, angajații în turism în Portugalia, fermierii din Norvegia, electricienii navali din Danemarca, cercetătorii din Suedia, muzicienii din Olanda, femei care lucrează la curățenie în Spania sau care îngrijesc bătrâni în Italia. 

Proiectul lor a fost nominalizat în 2023 la European Press Prize, a primit un fellowship de la Pulitzer Center în 2021 și mai multe premii românești de jurnalism. În 2021, a fost expus la Bienala de Arhitectură de la Veneția, pavilionul României.Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes

-->