close

Juriu

Valer Simion Cosma

Valer Simion Cosma

Cercetător în istorie și antropologie - Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău, Președinte - Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale

Valer Simion Cosma (n. 1986, Telciu). Este cercetător în istorie și antropologie la Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău și președinte al Centrului pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale. Este fondator al Telciu Summer Conferences (2012), al Telciu Summer School (2016) și al platformei de rezidențe Culese din Telciu (2018).

În paralel cu activitatea academică, a contribuit la documentarea și realizarea unor filme documentare: Disco is Dead,  (r. Alina Manolache, 2017),  Telciu - work in progress (r. Vlad Petri), Postwest. Something digital (r. Gianina Cărbunariu, 2020); performance-uri: ÜBUNG IN TRAUER/EXERCISE IN MOURNING by Maria Magdalena Ludewig & Guests, at Kampnagel – Internationales Zentrum für Schönere Künste, Hamburg, 2017 și spectacole de teatru: Frontal (r. Gianina Cărbunariu, 2019), Fabrici și Uzine (r. Adina Lazăr, 2019) și Sunt una dintre fortunate (r. Claudiu Lorand Maxim, 2019).

Este contributor la cotidianul Libertatea și publicist ocazional în mai multe reviste culturale și platforme de critică socială. 
 
 


Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2021
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL