close

Juriu

Ioana  Bâldea Constantinescu

Ioana Bâldea Constantinescu

Jurnalist - Societatea Română de Radiodifuziune, realizatoarea emisiunii „Orașul vorbește” - Radio România Cultural

Ioana Bâldea Constantinescu a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, specializarea Engleză - Spaniolă şi un masterat în Studii Culturale Americane, la aceeaşi facultate. 
 
Din 2001 până în prezent, lucrează ca jurnalist în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune. De opt ani e realizatoarea emisiunii Orașul vorbește, un program live de două ore, difuzat zilnic, de luni până vineri, de Radio România Cultural și dedicat în exclusivitate culturii urbane. A semnat, pentru Radio România, dar și pentru  Esquire, Harper’s Bazaar sau Dilema veche interviuri cu Richard Flanagan, Mathias Énard, Andrew Solomon, David Mitchell, Elizabeth Gilbert, Isabel Allende, Evgheni Vodolazkin, David Lodge, Jonathan Safran Foer, Nicole Krauss, Care Santos, Sarah Dunant, Alain de Botton, Guzel Yakhina, Jonah Sachs, John Freeman, Jón Kalman Stefánsson și mulți alții. 
 
Din 2019 scrie, pentru Forbes Life, editorialul Off air.

Traduce din limba engleză Povestea lui Peter Iepurașul, de Beatrix Potter (Editura Art, 2013), Malala și creionul magic (Arthur, 2019), Carton, de Doug TenNapel (Arthur, 2019) și din franceză volumul 12 creatoare care au schimbat istoria, de Bertrand Meyer-Stabley (Editura Baroque Books and Arts, 2014). În martie 2015 îi apare, la Editura Humanitas, volumul de proză Dincolo de portocali, nominalizat, în 2016, la Premiile revistei Observator Cultural.
 
În 2017 publică, la aceeași editură, romanul Nautilus, urmat, în 2019, de Poveste pentru Maria, la Editura Nemira. Scrie, de asemenea, proză scurtă și eseu în antologiile Selfie (Editura Arthur, 2018) și Dragă Virginia (Black Button Books, 2019).
 
Photo credits @Alexandru Dolea
 


Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL