- Ediția aniversară de 20 de ani -

Gala Societăţii Civile va premia cele mai bune proiecte ale sectorului asociativ din România înscrise în competiţie, în data de 28 septembrie 2022, de la 19:30, la Ateneul Român din București. Evenimentul va fi prezentat de Răzvan Exarhu, realizatorul emsiunii „Morning Glory” de la Rock FM.

Pentru participarea la festivitatea de premiere a Galei Societății Civile din acest an este necesară completarea formularului online care poate fi găsit aici.
De asemenea, festivitatea de premiere va fi transmisă și live pe pagina de Facebook a Galei Societății Civile.

146 de iniţiative, respectiv 110 proiecte, 15 programe și 21 de campanii de comunicare s-au înscris la cea de-a XX-a ediţie a Galei Societăţii Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Proiectele au fost jurizate de 55 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit, la care se adaugă reprezentanți ai sectorului privat.

Pe lângă câștigătorii din secțiunile tradiționale ale competiției, pe 28 septembrie vom afla și câștigătorii din cadrul secțiunii Tineri de Bine – secțiune dedicată proiectelor gândite și implementate de tineri cu vârste între 15 și 25 de ani, susținută de ASAP România. Cele 10 proiecte înscrise în această secțiune au fost jurizate de o echipă de Tineri Jurați, cei 7 fiind selectați de GSC și ASAP în urma unul call public.

De asemenea, și Premiile pentru Impact Social vor fi decernate în aceeași seară. Acestea sunt dezvoltate alături de Ashoka România, partener strategic, și acordate de un juriu special, format din 5 membri ai comunității Ashoka. Juriul a evaluat top 5 proiecte cel mai bine notate în urma primei etape de jurizare GSC, înscrise în categoria A, pe baza următoarelor criterii: relevanță, rezultate, durabilitate și nou introdusul criteriu – Nivelul de impact și potențialul de impact.

În parteneriat cu Ashoka România, GSC reia și anul acesta masterclass-ul Impact Academy dedicat câștigătorilor competiției. În cadrul acestui masterclass, organizațiile se vor concentra asupra modului în care pot urma în activitățile lor o abordare orientată spre impact sistemic.

Mai mult, câștigătorii Premiilor I din cadrul competiției vor fi premiați de către partenerul principal al GSC – Rompetrol cu vouchere de carburant în valoare totală de 72.000 lei, contribuind astfel la efoturile organizațiilor pentru a-și putea susține cauzele.

Campania de comunicare a celei de-a XX-a ediţii Gala Societății Civile celebrează cei 20 de ani dedicați societății civile:

De 20 de ani Gala Societăţii Civile dă curaj spiritului civic şi celor care îl intruchipează.
De 20 de ani recunoaşte puterea societăţii civile şi îi premiază meritele.
De 20 de ani se implică pentru cei care se implică şi îi aduce în lumina reflectoarelor.
Anul acesta, Gala Societăţii Civile celebrează 20 de ani dedicaţi societăţii civile.
Pentru următorii 20 de ani.


Festivitatea de premiere va încheia ediția a XX-a a competiției anuale și va celebra într-un mod inedit cei 20 de ani pe care Gala Societății Civile îi împlinește anul acesta.

***

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.

Parteneri principali: UniCredit Bank, Rompetrol
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Parteneri Strategici: Ashoka România, ASAP România
Partener Secțiune Educație, Învățământ, Cercetare: BCR
Partener Secțiune Sănătate: Secom Healthcare
Partener Secțiune Dezvoltare economică și socială: Mastercard
Partener Secțiune Proiecte și campanii de voluntariat: KRUK România
Cu sprijinul: Primăria Municipiului București prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, PROEDUS și ARCUB
Parteneri media strategici: YOOH, Euromedia, B365
Parteneri media: Rock FM, IQads.ro, News.ro, Zile și Nopți, Biz, România Pozitivă, Știri ONG, AGERPRES, RADOR, IQool, Blindspot
Parteneri tradiţionali: Gavrilă&Asociaţii, Netvibes România, MediaTrust România

Pentru mai multe informații despre Gala Societății Civile 2022, vizitați www.galasocietatiicivile.ro.