Prima carte autobiografica din seria celor patru publicate de catre Donna Williams, Nimeni Nicaieri, a fost scrisa in jurul varstei de 25 de ani si, ne marturiseste Donna Williams, nu este o carte care se citeste usor. Scopul autoarei a fost de a prezenta cititorului modul autist de a vedea lumea. Fara implicare emotionala, fara un dram de subiectivism ne sunt infatisate niste experientele Donnei de viata din copilarie si adolescenta, care genereaza in sufletul cititorului intregul „spectru” de emotii umane posibile, de la uimire si groaza la entuziasm si bucurie. O insotesti pe Donna zi dupa zi, te temi pentru ea, te bucuri impreuna cu ea – in mod real traiesti cu intensitate emotiile la care ea pare sa nu aiba acces in interiorul ei, sa nu le cunoasca sau sa nu le poata identifica decat cu foarte mari greutati.


 Publicata pentru prima data in 1994, Cineva Undeva a cunoscut o popularitate extraordinara, fiind tradusa in multe limbi din intreaga lume si clasandu-se in topul vanzarilor din Canada, Japonia si Norvegia. A fost scrisa la cativa ani dupa publicarea primului volum, iar Donna Williams a devenit prima scriitoare cu autism care a publicat doua bestselleruri internationale. Ambele carti au oferit primele marturii publice ale unei persoane cu autism, care a avut o relatie reala, non-abuziva, chiar intima, cu altcineva apartinand spectrului autist. Acest lucru a deschis calea altor oameni cu tulburari din spectru, incurajandu-i sa inceapa sa vorbeasca si ulterior sa scrie nu doar despre autismul lor ca patologie, ci si despre apropiere, emotie, senzualitate si sexualitate.

Comanda cartile AICI.

###
DONNA WILLIAMS s-a nascut in Australia in 1963. La varsta de 2 ani a fost diagnosticata cu psihoza infantila, iar in urmatorii ani a fost adesea testata pentru dificultati de auz. Abia in 1990 a primit diagnosticul real, de autism. Donna este profesor la universitate, pictorita, scenarista si consultant in autism. Din 1995, Donna Williams calatoreste in toata lumea si ofera conferinte despre autism.