Astazi, la Fundatia „Pentru Voi” a fost o zi de dublă sărbătoare.

Centrul de zi „Ladislau Tacsi” pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale severe şi comportament provocator a împlinit 10 ani de activitate.

La aniversare a participat şi doamna Erika Tacsi, soţia domnului prof. Ladislau Tacsi, al cărui nume îl poartă centrul de zi. Cu acest prilej s-au rostit discursuri, s-au depănat amintiri de la deschidere si s-a servit tortul aniversar, dupa tradiţionalul “Mulţi ani trăiască!”, cântat cu veselie de beneficiarii prezenţi şi invitaţi. 

Multumim finanţatorilor care au făcut posibilă construirea centrului: Uniunea Europeană - programul Phare componenta 5 Acces social, fundaţii olandeze, cluburile Rotary din Timisoara si Elst, precum si Primaria Municipiului Timisoara si Consiliul Local care au concesionat terenul pentru constructia centrului si care, de 10 ani, finanţează parţial funcţionarea centrului.

Un alt motiv de sărbătoare este rezultatul beneficiarei fundaţiei noastre, Debora Radu, care a obţinut ieri medalia de argint si titlul de vicecampionă mondială la proba de patinaj, în cadrul Jocurilor Mondiale de Iarna Special Olympics din Austria. O dovadă de curaj, de ambiție, o demonstrație  a performanţelor pe care le pot atinge persoanele cu dizabilități intelectuale, atunci când se bucură de sprijin profesionist.

„Este o bucurie pentru noi să aniversăm 10 ani de existenţă a acestui centru, unic în ţară, care oferă îngrijire şi terapii pentru persoanele cu dizabilităţi profunde, care sunt din păcate supuse discriminarii si marginalizării în România. De 10 ani, echipa de profesionişti a Centrului Ladislau Tacsi demonstrează că o viaţa decentă, în comunitate este posibilă şi pentru persoanele cu cele mai severe dizabilităţi. Ne bucurăm de succesul patinatoarei noastre Debora Radu, care a devenit ieri la Gray, vicecampioană mondială.” a declarat Laila Onu, directorul general al Fundaţiei „Pentru Voi”.