Mai exact, “Sansa unei vieti mai bune” inseamna peste 185 de someri si persoane fara un loc de munca din mediul rural, din Miercurea Ciuc (Harghita) si Giurgiu (Sud-Muntenia) care vor primi materialele educationale, consiliere si mediere profesionala si peste 150 de persoane care vor inscrie la unul din cele 7 cursuri de formare profesionala ANC si cursuri de consultanta si asistenta pentru inceperea unei afaceri. 
 
Din experienta altor tari invatam sa valorizam talentul si aptitudinile, sa apreciem mai mult meticulozitatea in a lucra cu cifrele, creativitatea culinara, entuziasmul pentru prepararea produselor lactate traditionale, deschiderea de a lucra cu oamenii, atentia pentru ingrijirea si igiena corpului si dragostea pentru copii si educarea lor. 
 
Pentru a revitaliza aceste meserii, am decis sa promovam bune practici in cele sase domenii.  Am convins antreprenori si angajati din sase firme sa ne impartaseasca pasiunea si dedicatia pentru munca pe care o practica zi de zi.
 
Astfel, pe parcursul a sase saptamani va vom prezenta o colectie de fotografii si interviuri care vor scoate in evidenta frumusetea acestor meserii, pasiunea oamenilor de a se dedica lor si beneficiile de a te specializa intr-unul din aceste domenii.  Un spot TV si un spot radio vor creste vizibilitatea proiectului si interesul oamenilor fara un loc de munca fata de meseriile promovate de proiect. 
 
Mai multe informatii despre ce ne-am propus cu acest proiect puteti afla pe site-ul www.proiecte-europene.com/vietibune.