De azi începe Summer Well Festival 2019 și, la fel ca anul trecut, AMAis creează contexte de socializare pentru cei mici, indiferent de abilitățile lor printr-un loc de joacă mobil, incluziv. De vineri până duminică sunteți așteptați în zona cu activități pentru copii unde cei mici sunt ținuți ocupați cât dansează părinții.

AMAis urmărește să crească empatia comunității și conștientizarea asupra problemelor întâmpinate de grupurile vulnerabile, folosind mediul construit ca resursă principală. Promovează proiectarea incluzivă și este ghidată de convingerea că arhitectura și designul pot influența societatea în bine. Una din preocupările AMAis este crearea unui cadru incluziv pentru dezvoltarea adulților de mâine, concretizată în programul Răspiua, unul de dezvoltare a unor spații de joacă accesibile tuturor copiilor, indiferent de abilități.

PopUP Răspiua este un spațiu de joacă polisenzorial mobil care răspunde nevoii tuturor copiilor de a se juca — fie tipici, cu deficiențe senzoriale, motorii sau cu afecțiuni din spectrul autist — și care vrea să ofere un exemplu de bună practică în accesibilizarea locurilor de joacă din oraș. „Labirintul de cazemate”, construit din plăci ușoare de diverse texturi, este o atracție pentru toate categoriile de vârstă, fie în sens exploratoriu, fie ca bază pentru jocuri dinamice de grup. Armuriile care întregesc acest puzzle numit PopUP Răspiua îmbunătățesc și ele diverse abilități la joacă — de la calcularea și potrivirea formelor și volumelor sau dezvoltarea motricității până la colaborare creativă și reinventarea continuă a spațiului chiar de către copii.