Deschis in zona Timpuri Noi, Social Gym este un concept nou in Romania, scopul proiectului fiind acela de a forma si dezvolta o comunitate a oamenilor activi, preocupati de sport si nutritie echilibrata, dar si de a promova un comportament responsabil al membrilor sai fata de comunitate. Ceea ce deosebeste Social Gym de orice alt club de fitness si aerobic este grija si investitia in dezvoltarea persoanelor defavorizate pentru integrarea acestora pe piata muncii. Astfel, in cadrul clubului au fost angajate 14 persoane ce provin din grupuri defavorizate, respectiv femei care isi gasesc cu dificultate loc pe piata muncii si persoane de etnie roma. 

O alta miza a clubului Social Gym este aceea de a sustine economia romaneasca si sectorul intreprinderilor sociale din Romania prin promovarea in randul membrilor sai produsele ecologice si/sau romanesti. Profitul obtinut va fi reinvestit in sustentabilitatea clubului, dar si in alte programe sociale ale Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa.  
 
Social Gym: locul in care poti dona timp
Pentru a incuraja implicarea activa in cauze sociale, clubul Social Gym ofera posibilitatea de a achita orele petrecute la Social Gym donand acelasi numar de ore la organizatia neguvernamentala, non-profit ṣi apolitica CRCA, pe diverse proiecte sociale. De aceasta oportunitate poate beneficia orice persoana dispusa sa ofere o parte din timpul sau unei cauze sociale a organizaṭiei, intr-un numar limitat de participanṭi, pe baza unui contract semnat in prealabil, persoanele doritoare primind un card de acces la serviciile Social Gym.
 
Servicii oferite de Social Gym: Fitness | Aerobic | Wellness
Social Gym este deschis in Bucuresti, in zona Timpuri Noi, pe strada Logofat Tautu, nr. 66 ṣi pune la dispozitia membrilor sai pachete diverse de servicii (fitness, aerobic, spinning, kangoo jumps, masaj, kinetoterapie si consiliere nutritionala), personal specializat, sali de antrenament moderne, cu aparatura de ultima generatie si un spatiu dedicat evenimentelor. 
 
In cele doua studiouri dedicate claselor de grup se pot practica Aerobic, Functional Fitness, Spinning, Dance, AeroCombat, 360 Pump, Bosu Cardio & Strength, Full Core Workout, Stretching, Mixed Plyometrics, Step Power & Dance, Pilates si Yoga. Totodata, clubul sustine dezvoltarea personala si profesionala a membrilor comunitatii Social Gym, punand la dispozitie spatii pentru organizarea de evenimente dedicate temelor de nutritie, wellness si dezvoltare personala. Membrii comunitatii Social Gym si ai Retelei „Actionam Responsabil!” vor avea acces preferential la majoritatea evenimentelor. 
 
Prima sala de fitness si aerobic non-profit din Romania, Social Gym, are ṣi o oferta speciala de lansare, preṭul abonamentului lunar nelimitat fitness sau aerobic) fiind redus de la 195 la 119 RON pe luna. 
 
„Am lansat acest club de fitness si aerobic alaturi de o echipa inimoasa ṣi ne dorim sa facem o diferenṭa, sa lasam ceva in urma noastra ṣi toata munca echipei CRCA sa fie dedicata comunitaṭii Social Gym. Sper ca bucureṣtenii sa iubeasca, sa promoveze ṣi sa se bucure de serviciile Social Gym” a declarat Rodica Lupu, preṣedintele Centrului de Resurse pentru Cetaṭenie Activa. 

 
***
Despre CRCA
Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA) este o asociatie nonprofit, a carei misiuni este de a promova cetatenia activa prin sprijinirea implicarii, civilismului si responsabilitatii. Scopul CRCA este promovarea si dezvoltarea cetateniei active, stimularea implicarii active a cetatenilor si organizatiilor, prin crearea de instrumente si programe care sa sprijine dezvoltarea sociala si economica durabila, inteligenta si incluziva a Romaniei.
 
Social Gym reprezinta un parteneriat intre structurile de economie sociala create in cadrul proiectului „SOCEC.NET – reteaua economiei sociale” (parteneri: Consiliul Judetean Ilfov, Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetateni Activa, Asociatia „Laboratorul de Solidaritate” si Asociatia „Viitorul lor depinde de tine” ), respectiv proiectul „Intreprinderi sociale responsabile” (parteneri: Consiliul Judetean Ilfov si Fundatia Crestina Rhema). Proiectele sunt cofinantate din Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul este implementat alaturi de Consiliul Judetean Ilfov, 
 
PERSOANA DE CONTACT: 
Alina Aura Gherghe | PR Executive | alina.gheorghe@socialgym.ro