Ieri, 26 aprilie, a avut loc evenimentul Ziua Porților Deschise organizat la Şcoala de Meserii CONCORDIA din Ploieşti, cu scopul de a arăta prietenilor și colaboratorilor noștri reuşitele elevilor de peste an. Peste 300 de invitați, reprezentanți ai instituțiilor publice și private, parteneri ai școlii și mass media, au avut ocazia viziteze atelierele și campusul în care tinerii locuiesc. Alături de coordonatorii atelierelor, elevii au pregătit activităţi interactive unde oaspeții au învățat cum să prepare diverse specialități, cocktail-uri, cum să orneze produse de patiserie, au explorat principiile pedagogice aplicate în școală și au degustat produsele pregătite în cadrul cursurilor pentru brutari.

Centrul pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA, prin Școala de Meserii CONCORDIA, oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri, garantând accesul tinerilor defavorizați social la educație și formare profesională de calitate. Centrul organizează cursuri de formare profesională cu o durată de 10 luni pentru meseriile de brutar, tâmplar, bucătar, chelner şi horticultor, cu un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie. La terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Prin serviciul de Job Coaching îi sprijinim în găsirea unui loc de muncă.

Cei care doresc să se înscrie la cursurile noastre trebuie să aibă minim 8 clase absolvite și vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani pentru calificările de brutar, ospătar și bucătar, și între 18 și 30 de ani pentru calificările de tâmplar și lucrător în cultura plantelor. Tinerii pot primi cazare și masă gratuite pe perioada cursurilor. Mai multe informații despre înscriere găsiți aici https://www.concordia.org.ro/scoala/cum-te-inscrii/.

***
Despre CONCORDIA 
Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. 

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. 

Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate. 

Mai multe informații aici www.concordia.org.ro.