close

Juriu

Radu Cosarca

Radu Cosarca

Director Relatii Externe - Enel Romania

Consultant, director management la numeroase companii media cu o pregatire deosebita in jurnalism, drept, comunicare, management, lobby, organizarea si crearea de evenimente internationale ce au in vedere lumea afacerilor. Fost director general al unei companii de televiziune, directorul departamentului de stiri la cele mai importante companii de televiziune din Romania, prezentator in cadrul celor mai bune emisiune de stiri din tara, membru Consiliului National al Audiovizualului, profesor in cadrul facultatii de stiintele comunicarii cu o experienta substantial in lumea media si in lumea afacerilor distins cu diplome obtiunute in cadrul cursurilor si trainingurilor organizate in Statele Unite si Europa.

In 2010 a ocupat functia de Vice Presedinte la Forum Invest: a stabilit relatii la nivel international cu asociatii din mediul afacerilor si structuri politice,  organizator de  evenimente din mediul afacerilor din Romania si a proiectat site-ul si televiziunile online ale companiei.

In perioada 2007 – 2009 a ocupat functiile de Vice Presedinte, Partener, Consultant la Synergy Communications & SynergEtica Foundation unde a gestionat firma de strategie in comunicare oferind consultanta corporatiilor si organizatiilor internationale Communications, PR, Afaceri Publice, Responsabilitate Sociala Corporativa (CSR), etica in afaceri, etc. O parte din clienti au fost: Grupul Erste Bank, Banca Rothschild, UNITA Insurance Group, Google Inc, Renault Automotive, Oltchim, Dalkia - grupul Veolia, etc. De asemenea din aceiasi postura a fost consultantul unor personalitati publice, concepand numeroase strategii de comunicare.

De asemenea, Radu Cosarca a fost Prezentator talk show, Consultant Stiri – Kanal D TV (2007-2008), Vice presedinte, Partener Media ON (004-2007), Director al Departamentului de Stiri & Anchor la National TV (2003-2004), Director al Departamentului de Stiri si Prezentator - Director al Departamentului de Stiri si Prezentator (1998-2003), Director General, Director de Stiri, Prezentator Stiri, Gazda Talk-Show - Tele 7abc, CMC Group (1994-1998), Membru al consiliului (cu rang de secretar de stat) - CNA (Consiliul National al Audiovizualului) (1992-1994), Redactor sef, Prezentator - TVR (Televizunea Romana) (1990-1992).

In perioada 1994-1996 a predat cursuri de redactare a stirilor si tehnici de comunicare studentilor din cadrul Facultatii de Jurnalism, Universitatea Bucuresti.

In 1987 a absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, in 1991 Facultatea de Comunicare, Universitatea de Stat din California, Statele Unite ale Americii, in 1993 a incheiat cursurile de Management TV in cadrul BBC World Service la Londra si Cursul de Dezvoltare Media la Centrul pentru jurnalistii straini in Reston, Virginia, Statele Unite ale Americii.

A fost distins cu numeroase onoruri si premii: Cea mai buna emisiune de stiri TV (Observator, Antena 1) - 2003, Cea mai buna emisiune de stiri TV (Observator, Antena 1) - 2002, Cea mai buna emisiune de stiri TV (Observator, Antena 1) - 2001, Cel mai bun talk-show (Mafalda, Tele 7abc) - 1998, Cea mai buna emisiune de stiri (7abc Telejurnal, Tele) - 1995.













:








Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes