close

Juriu

Iolanda  Bilaus

Iolanda Bilaus

Marketing Manager Consumer Healthcare - sanofi-aventis Romania

Iolanda Bilaus are o experienta de peste 12 ani (1998 – 2011) in marketing si brand management, in industria farmaceutica si FMCG.

In primii 9 ani de activitate profesionala, acumulati in cadrul echipei Procter & Gamble Balkans (hub din care faceau parte 7 tari), a raspuns cu succes provocarilor de strategie de marketing pentru branduri internationale precum: Lenor, Tide, Head & Shoulders, Herbal Essences, Camay, Pantene, Wash & Go. In aceasta perioada, timp de un an si jumatate, preia functia de Brand Manager in Iugoslavia (in prezent Serbia), fiind responsabila de dezvoltarea si implementarea proiectelor locale.

In anul 2000 primeste un premiu intern pentru relansarea de succes a brandului Lenor, pentru ca 5 ani mai tarziu sa dezvolte si coordoneze strategia de marketing care a adus sampoanelor Head & Shoulders cea mai mare cota de piata inregistrata pana atunci in istoria brandului.

Schimba industria, iar in primavara lui 2007 se alatura companiei Zentiva, astazi parte a Grupului sanofi-aventis (ca urmare a procesului de achizitie din martie 2009), incepand cu functia de Group Brand Manager CHC si evoluand la cea de Marketing Manager CHC. Prin intermediul proiectelor dezvoltate si coordonate in industria farmaceutica, a participat la relansarea unor branduri autohtone cu traditie (ex: Antinevralgic, Dicarbocalm), precum si la lansarea si relansarea pe piata farmaceutica romaneasca a unor branduri straine (ex: Ibalgin).

In cadrul Zentiva, Iolanda a implementat si folosit cu succes o noua abordare in strategia media, bazata pe doi piloni: agentia media si agentia de audit media pentru consultanta. Pe langa activitatile specifice, s-a implicat in crearea si dezvoltarea actualei echipe de marketing, alaturi de care a reusit sa mentina pozitia de lider a companiei pe piata de OTC-uri, in ciuda competitiei intense de pe piata de specialitate.


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes