close

Juriu

Luciana Simona  Velea

Luciana Simona Velea

Cercetator Stiintific - Institutul de Stiinte ale Educatiei

Simona Velea este cercetator stiintific, doctor in stiintele educatiei, coordonator al Laboratorului Teoria educatiei, din cadrul Institutului de Stiinte ale Educatiei. In perioada martie-decembrie 2010 a fost director al Institutului de Stiinte ale Educatiei.Este membru al Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO si coordonator national pentru educatie civica al Consiliului Europei.

Activitatea sa de cercetare s-a orientat in special catre educatia pentru cetatenie si drepturile omului, curriculum si formarea profesorilor. A participat la numeroase proiecte de cercetare, nationale si internationale, elaborand studii, rapoarte nationale sau tematice, ghiduri metodologice.

In perioada 2005-2007, a sustinut cursuri de "Introducere in pedagogie si teoria curriculum-ului", "Teoria si metodologia instruirii si a evaluarii", in cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic.

Din 2007, coordoneaza implementarea Actiunii eTwinning in Romania. eTwinning este parte a Programului Comisiei Europene de invatare pe tot parcursul vietii.

A colaborat cu organizatii nonguvernamentale active in domeniul educatiei (Romani CRISS, Institutul Intercultural din Timisoara, Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara, Asociatia Romana pentru Dezvoltare Comunitara, Fundatia Estuar, Centrul National de Resurse pentru Tineri din Chisinau etc.) si cu institutii internationale - Consiliul Europei, UNICEF, British Council -, in proiecte vizand educatia parintilor, educatia pentru cetatenie democratica, participarea la educatie a copiilor romi, formarea profesorilor, evaluarea proiectelor sociale si educationale.



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes