close

Juriu

Oana Băluță

Oana Băluță

Conferențiar universitar - Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, UB, Activistă pentru drepturile femeilor

Oana are o dublă apartenență: academică și civică. Este conferențiar universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București și cadru didactic asociat al Facultății de Științe Politice- SNSPA, activistă pentru drepturile femeilor, iar timp de opt ani, până în 2013, a fost președinta Centrului FILIA.

Are un doctorat și postdoctorat în științe politice la SNSPA cu teme despre gen și interese politice, respectiv reprezentare politică. A scris, editat și publicat articole și cărți despre interese de gen și reprezentare politică, politici de armonizare a vieții de familie cu profesia, mobilizarea civică în domeniul violenței de gen.  

 

În 2020, a început o colaborare cu Starea nației și a realizat rubrica Nația. Genul: feminin

E bine ca rezultatele cercetărilor și abordările teoretice, argumentele în favoarea egalității și a dreptății de gen să iasă în afara pereților Universităților, iar colegii de la Starea nației i-au oferit această ocazie de a aborda cu sarcasm și umor teme importante profesional și civic. 

 

A publicat și articole de opinie pe blogul de pe platforma Adevărul și în reviste culturale, iar în 2016 a avut onoarea de a fi speaker la TEDxEroilor.

 

Cel mai drag premiu primit până în prezent este cel de Femeia Anului 2012 pentru „Proiecte de Advocacy și Prevenirea Violenței Asupra femeilor” acordat de Revista Avantaje. Cea mai frumoasă recunoaștere vine de la studentele și studenții ei care ajung să integreze în profesia lor ceea ce le predă la facultate.   Copyright © Gala Societății Civile - 2023
Site dezvoltat de Netvibes