close

Juriu

Vera  Marin

Vera Marin

Susținător al urbanismului participativ și al educației de mediu construit

Din 2001, Vera este membru fondator și președinte al ATU – Asociația pentru Tranziție Urbană, una dintre cele mai vechi organizații non-guvernamentale din categoria think tank în domeniul politicilor urbane. În prezent coordonează echipa URBOTECA pentru un demers de pedagogie urbană inițiat în 2014 care continuă printr-un proiect internațional de cercetare ERA-NET ce are ca obiectiv încurajarea colaborărilor între mediul academic și grupurile de inițiativă civică pentru a transforma în realitate idei de îmbunătățire a cartierelor. 

Din 2011, a fost printre inițiatorii unui grup dedicat educației de mediu construit și este în prezent membru fondator și vice-președinte al Asociației de-a Arhitectura. Urban UP! Mediu Construit pentru liceeni este cel mai recent proiect pe care l-a coordonat în cadrul acestei asociații care a crescut repede și frumos cu ajutorul voluntarilor din toată țara. 

Activitățile din mediul asociativ se corelează foarte bine cu activitatea didactică: din 2001, Vera este cadru didactic la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Ca lector în Departamentul de Planificare Urbană și Dezvoltare Teritorială, pe lângă activitățile de îndrumare la atelier, din 2012, a creat un curs nou intitulat Cadru Instituțional al Dezvoltării Durabile.  

Vera este architect, are un master în dezvoltare urbană integrată și unul în management de proiect. Din 2009, are un doctorat în urbanism pentru care a făcut stagii de cercetare la Institutul de Urbanism din Lyon ca BGF – Bursier al Guvernului Francez. În 2009-2010 a fost  bursier al Colegiului Noua Europa, iar în 2012 a fost selectată în programul MMF – Marshall Memorial Fellowship. 
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes